Responsive Menu
Add more content here...


Andrei Iozsa, prima medalie pentru secţia de box din Şimleu Silvaniei de la CSM Zalău

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 27 views
A+A-
Reset

Tânărul pugilist a concurat  în limitele categoriei de greutate 52 de kilograme în competiţia destinată copiilor din cadrul Cupei “Marmaţiei”. Alături de tânărul şimleuan, de la concursul din Sighetu Marmaţiei s-au întors acasă cu medalii alţi trei pugilişti, Adrian Rus, George Sabău şi Paul Magdaş


În perioada 9 – 10 iunie, la Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat o nouă ediţie a Cupei “Marmaţiei” la box, competiţie destinată copiilor, cadeţilor, juniorilor, cât şi celor care se încadrează la categoria de vârstă juniori.

Pe lista de start a concursului s-au aflat nu mai puţin de 57 de sportivi, reprezentând 11 cluburi din toată ţara, Zalău, Baia Mare, Satu Mare, Sighetu Marmaţiei, Târgovişte şi chiar Slatina.

La competiţia din judeţul Maramureş au fost prezenţi şi nouă sportivi de la CSM Zalău, alături de antrenorii Ioan Dragoş, Adrian Popuţea şi Ioan Popa. În rândul pugiliştilor sălăjeni s-au regăsit şi nume de la secţia din Şimleu Silvaniei.

Sălăjenii nu au dezamăgit la competiţie şi au reuşit să adune nu mai puţin de patru locui 1, printre care, unul reuşit de Andrei Iozsa, care face parte din familia “CSM Zalău” de mai puţin de două luni, fiind un sportiv descoperit odată cu înfiinţarea secţie de box de la Şimleu Silvaniei.

Cu toate acestea, tânărul este unul cu potenţial şi la finalul săptămânii trecute a cucerit prima medalie din carieră. Iozsa a concurat la copii, la categoria de greutate 52 de kilograme, reuşind să câştige finala.

“A fost un turneu mai uşor cu un număr redus de participanţi, dar Andrei Iozsa este un copil cu calităţi deosebite şi sperăm că se va mai auzi de el. Există potenţial şi în Şimleu Silvaniei şi acest rezultat îi va da încredere pentru competiţiile mai importante care urmează”, a spus maestrul Ioan Dragoş.

După cum spuneam şi mai sus, patru medalii au fost obţinute de pugiliştii de la CSM Zalău, iar celelalte trei au fost reuşite de Adrian Rus, la 75 kg, Paul Magdaş, la 91 kg, ambii la tineret şi Adrian Rus, la 66 kg la categoria de vârstă juniori.

Reamintim că recent, CSM Zalău şi-a deschis o secţie de box şi la Şimleu Silvaniei, iar mulţi tineri şi-au dat interesul şi rezultatele nu au întârziat să apară, exemplu medalia cucerită în weekend de Andrei Iozsa.

“La Şimleu începem în fiecare zi să clădim câte ceva, în fiecare zi mai răsare câte un sportiv şi suntem încântaţi de nucleul pe care în avem aici”, a mai spus antrenorul de la CSM Zalău.

Pentru cei care doresc să practice boxul, să spunem că CSM Zalău organizează cursuri gratuite pentru băieţi şi fete cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani. Pe perioada vacanţei de vară, antrenamentele se vor desfăşura de luni până vineri între orele 10.00 – 12.00 şi 18.00 – 20.00 în incinta Stadionului Municipal Zalău, iar în zilele de marţi şi joi, în intervalul orar 15.00 – 17.00, în Sala de Sport “Măgura” din Şimleu Silvaniei.

Sportivi vor avea ocazie să înveţe de la cei mai buni, antrenori fiind Ioan Dragoş, Ioan Popa, dar şi Adrian Popuţea, pugilistul care a făcut cinste Sălajului în ultimii ani, în materie de box.

You may also like

Leave a Comment