Andrei Florian intră în ring pentru primul meci de box profesionist

by Sportul Salajean
0 comment 88 views
A+A-
Reset

După ce s-a remarcat în competiţiile de Box şi Kickboxing, polisportivul sălăjean se pregăteşte acum pentru un nou drum, pe care speră că va fi unul poleit. La doar 18 ani, Andrei Florian devine primul sportiv din Sălaj legitimat în Liga Profesionistă de box din România, după ce alţi doi sălăjeni – Virgil Meleg şi Gringo Mandache – au luat pulsul boxului profesionist reprezentând o ligă din Ungaria

Paul Georgescu

Ani buni, a îndrăgit artele marţiale şi deţine Centura Neagra SHO (1DAN) shotokan-fudokan karate do. În ultima perioadă, a practicat box şi Kickboxing. Şi, a făcut-o bine, astfel că sportivul din Crişeni s-a remarcat în mai multe competiţii naţionale şi chiar internaţionale.

Performanţele realizate i-au ridicat moralul şi ştacheta, astfel că sportivul vrea să depăşească şi alte borne. În ultima perioadă, el s-a pregătit intens pentru o nouă provocare: boxul profesionist!

Pugilistul de la SCM Zalău va intra în ring pentru primul meci la box profesionist! Astfel, pe data de 15 decembrie, Andrei Florian va participa la „Fight in Spirit”, o competiţie de box profesionist ce va avea loc la Sânmartin (judeţul Bihor).

El va fi primul sportiv din Sălaj legitimat la Liga Profesionistă de Box din România şi al treilea sportiv din judeţul nostru, care va boxa la profesionişti, după ce Virgil Meleg şi Gringo Mandache doi pugilişti de top, care ani la rând au obţinut medalii în boxul amator – au reprezentat o ligă din Ungaria în perioada în care au concurat la profesionişti.

Pentru competiţia din Bihor, Andrei Florian va boxa pentru ACS Florian’s Fighting Sport, un nou club, înfiinţat recent tocmai de către tatăl sportivului – Cristinel Florian -, cel care este şi preşedinte.

Sportivul a fost înregistrat şi în Uniunea Europeană de Box (EBU), astfel că el va avea dreptul de a participa şi la gale profesioniste internaţionale.

 „L-am urmărit la câteva antrenamente şi am realizat că Andrei că are calităţi şi experienţa necesară pentru a putea boxa la profesionişti. În data de 15 decembrie va urca în ring într-o gală de profesionişti ce va avea loc la Sânmartin, iar în februarie voi merge cu el la o gală în Germania”, a declarat zălăuanul Viorel Plosca, cel care este prim-vicepreşedinte al Ligi Profesioniste de Box, iar din această iarnă şi managerul sportivului.


Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 6 decembrie 2023.

You may also like

Leave a Comment