Responsive Menu
Add more content here...


Andrei Brisc s-a remarcat la un turneu ITF

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 20 views
A+A-
Reset

Tenismenul de la CSM Zalău a ajuns pe tabloul principal  la “Viva Club Trophy”, concurs din calendarul Federaţiei Internaţionalede Tenis, care s-a desfăşurat la Galaţi


La începutul acestei săptămânii, la Galaţi a avut loc un turneu important de tenis de câmp, desfăşurat sub egida Federaţiei Internaţionale de Tenis.

Deşi concursul a avut loc în celălalt capăt al ţării, doi tenismeni de la CSM Zalău au participat. Este vorba despre Andrei Brisc şi de George Băgărean, amândoi elevii lui Constantin Carp.

Brisc este în continuare un jucător foarte talentat, însă, după cum am mai spus şi în articolele precedente, a ales să se axeze mai mult pe arbitraj în ultima perioadă şi turneele la care a participat în calitate de jucător s-au tot rărit.

Totuşi, elevul lui Constantin Carp a fost dornic să participe la un turneu de nivel înalt, în care s-au înscris doar sportivi buni şi foarte buni. Mai mult de atât, fiind un turneu al Federaţiei Internaţionale de Tenis, tenismenii din toată Europa au luat cu asalt Galaţiul pentru “Viva Club Trophy”.

Alături de Andrei Brisc, reprezentat al judeţului Sălaj şi al Clubului Sportiv Municipal Zalău a fost şi George Băgărean. Ultimul, a fost nevoit să participe în calificări pentru a ajunge într-un tur de calificare pentru tabloul principal. S-a organizat un concurs de calificare cu tablou de 32 de jucători, urmând ca cei mai buni 6 să ajungă pe un alt tablou de 48 de jucători. După ce a trecut de primul tur din califări, Băgărean a dat peste israelianul Sean Pesin. Emoţiile dinaintea partidei şi-au spus cuvântul, iar sălăjeanul a cedat jocul în două seturi, scor 4 – 6, 2 – 6.

În ceea ce îl priveşte pe Andrei Brisc, să spunem că acesta a fost nevoit să se dueleze cu francezul Emmanuel Lucas pentru un loc în 16-imi. Experienţa şi-a spus cuvântul, iar elevul lui Constantin Carp a reuşit să treacă de francez în două seturi, 6 – 2, 6 – 3.

A urmat jocul cu polonezul Witold Konopko. A fost un meci foarte disputat, ce s-a întins pe durata a două ore şi 15 minute. Un game a durat şi 12 minute, însă mingile trimise de Andrei Brisc parcă se loveau de un zid, întorcându-se înapoi cu putere. Meciul a fost câştigat de polonez în două seturi, însă prestaţia tenismenului sălăjean este una de apreciat, fiind foarte aproape să obţină puncte ITF pentru CSM Zalău, după o pauză de 11 ani.

You may also like

Leave a Comment