Responsive Menu
Add more content here...


Andrei Brisc, pentru a treia oară la Mastersul 1000 de la Roma. A debutat la acest turneu şi Liviu Petrean

Cei doi arbitri zălăuani s-au aflat la puternicul turneu de tenis din capitala Italiei la care au participat jucătorii renumiţi precum Rafael Nadal, cel care s-a aflat la ultima participare la turneul de la Roma

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 294 views
A+A-
Reset

Luna mai a fost o lună încărcată, dar frumoasă pentru oficialii zălăuani. Arbitrii de tenis din municipiul nostru s-au aflat în Italia pentru a arbitra la linie mai multe turnee, printre care şi Masterul 1000 de la Roma! Pe Andrei Brisc ne-am obişnuit să-l vedem la turneele importante din calendarele ATP şi WTA, astfel că nu avea cum să lipsească de la puternicul turneu din capitala Italiei, fiind selecţionat pentru a treia oară la acest Masters.

Însă, în acest an, şi-a făcut debutul şi Liviu Petrean, fiind pentru prima dată selectat să arbitreze la turneul de la Roma, fiind, totodată şi primul său turneu din categoria Masters. Astfel, după ce a oficiat la mai multe turnee în străinătate de categorie Challenger şi ATP 250, munca i-a fost apreciată prin această selecţie.

Să spunem că Andrei Brisc a fost selecţionat pentru ambele săptămâni de meciuri din capitala Italiei, simţindu-se ca acasă după trei selecţii consecutive la acest turneu de categorie 1000. Pe de altă parte, Liviu Petrean şi-a început aventura cu o săptămână mai devreme, fiind oficial la turneul ATP Super Challenger 175 de la Cagliari.

Ulterior, Liviu s-a deplasat de pe insulă direct la Roma, unde a arbitrat timp de o săptămână la turneul desfăşurat la Foro Italico. După experienţele de la Cagliari şi Roma, Petrean a fost arbitru de linie şi la ATP Super Challenger 176 de la Torino. Astfel spus, arbitrul zălăuan a oficiat nu mai puţin de trei turnee în peninsulă.

Revenind la turneele de la Roma, cel feminin a fost câştigat de Iga Swiatek, iar cel masculin de Alexander Zverev. La acest turneu a participat şi Rafael Nadal, fiind cel mai probabil ultima sa participare la Roma.

Din păcate, încheiem articolul cu o veste tristă pentru arbitrii zălăuani. Din nefericire, aceasta a fost ultima oportunitate pentru cei doi sălăjeni de a mai arbitra la linie la Roma. Începând de anul viitor, la toate turneele de minim ATP 250 se va introduce sistemul Live Electronic Line Calling. Cu alte cuvinte, clasicii arbitri de linie vor fi înlocuiţi de un sistem care stabileşte automat dacă mingea a fost bună sau out.

Însă, cei doi au demonstrat că au valoare şi suntem convinşi că îi vom mai vedea oficiind la turnee importante, chiar dacă nu o vor mai face la linie.

You may also like

Leave a Comment