Responsive Menu
Add more content here...


Andrei Brisc, arbitru de linie la un turneu ATP!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 19 views
A+A-
Reset

Până la vârsta de 19 ani, tânărul sălăjean a arbitrat nume importante din tenisul mondial,  în frunte cu Simona Halep. Acum, după ce a fost arbitru de linie la două turnee WTA, a venit momentul ca Andrei Brisc să fie arbitru şi la un turneu din circuitul ATP 


Andrei Brisc s-a născut la data de 7 august 2001, iar încă de când era un puşti visa să facă performanţă în lumea “sportului alb”.

A practicat tenisul de câmp la CSM Zalău, însă, în ultimii ani, viziunea sa s-a schimbat şi a început să fie tot mai atras de lumea arbitrajului.

A urmat cursurile Şcolii Naţionale de Arbitri, pe care a absolvit-o la începutul acestui an.

Până în prezent a arbitrat la turnee WTA, precum Swedish Open sau BRD Bucharest Open, având plăcerea să o arbitreze chiar şi pe Simona Halep, mândria României în sportul mondial.

După experienţa avută în turneele WTA, pentru Andrei Brisc a urmat o nouă experienţă deosebită, de data aceasta fiind arbitru de linie la un turneu din circuitul ATP.

Este vorba despre ATP 250 Sofia Open, acesta fiind ultimul turneu din calendarul ATP, bineînţeles  cu excepţia Turneului Campionilor.

Principalii favoriţi la câştigarea trofeului în proba de simplu au fost canadienii Denis Shapovalov (nr. 12 ATP), Felix Auger-Aliassime (21 ATP) şi australianul Alex de Minaur (25 ATP), însă, toţi au fost eliminaţi din competiţie, câştigător fiind italianul Jannik Sinner (44 ATP) care l-a învins în finală pe canadianul Vasek Pospisil (76 ATP).

În ceea ce priveşte proba de dublu, câştigători au fost Jamie Murray (fratele mult mai celebrului Andy Murray) şi Neal Skupski care i-au învins prin neprezentare pe Jurgen Melzer şi Edouard Roger-Vasselin.

Cei din urmă au ales să nu se prezinte la finală, deoarece prin calificarea în finală au obţinut accederea la Turneul Campionilor de la Londra. Să spunem că Andrei Brisc a făcut parte dintr-o delegaţie de şapte arbitri români la competiţia din capitala Bulgariei, şase arbitri de linie şi un arbitru de scaun.

Majoritatea erau din Bucureşti sau localităţile limitrofe, excepţie fiind sălăjeanul nostru Andrei Brisc.

A fost un turneu special şi cu siguranţă a fost o experienţă nemaipomenită pentru Andrei Brisc, chiar dacă turneul s-a desfăşurat în condiţii de pandemie, arbitrii de linie şi copiii de mingi fiind obligaţi să poarte mască. Turneul de la Sofia s-a desfăşurat pe suprafaţă HARD.

You may also like

Leave a Comment