Responsive Menu
Add more content here...


Analiza activităților desfășurate de către efectivele M.A.I. din Sălaj pe durata procesului electoral legat de alegerile locale și europarlamentare

by Tiberius NICODA
0 comment 203 views
A+A-
Reset
În urma analizei realizate la nivelul județului Sălaj cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale, vă informăm că atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot, a fost menținut același climat normal de siguranță și legalitate care a caracterizat întreaga perioadă electorală, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică.
Efectivele Ministerului Afacerilor Interne din județul Sălaj au asigurat intervenția operativă la toate sesizările privind nerespectarea legii, acționând cu obiectivitate și profesionalism în fiecare situație, indiferent de persoanele implicate.
În ziua alegerilor au fost sesizate 26 de posibile contravenții sau infracțiuni legate de procesul electoral, atât în mediul rural, cât și în mediul urban. 14 dintre acestea nu s-au confirmat, deci aproximativ 53% la acest moment, iar șase sesizări sunt în curs de verificare.
În ceea ce privește faptele sesizate, cele mai frecvente sesizări au vizat aspecte legate de continuarea campaniei electorale, suspiciuni de fraudă electorală sau fapte de influențare a alegătorilor.
La nivelul județului Sălaj au fost întocmite dosare penale pentru cercetarea a 2 posibile infracțiuni.
De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contraveționale, în valoare de 8.800 de lei și 13 avertismente.
În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 140 de persoane cu aproximativ 127 de vehicule, fiind aplicate 38 de sancțiuni contravenționale.
Menționăm că efectivele Ministerului Afacerilor Interne din județul Sălaj asigură în continuare măsurile de protecție la 10 secții de vot.
Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Sălaj și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot.
Mulțumim tuturor efectivelor implicate care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, și în special în ziua alegerilor.În același timp, apreciem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri. Adresăm mulțumiri și jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații Ministerului Afacerilor Interne și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor.-au transmis cei din cadrul Centrului de Comunicare Județean Sălaj

You may also like

Leave a Comment