Responsive Menu
Add more content here...


Ana Maria Dragut s-a remarcat în tricoul naționalei

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 2,2K views
A+A-
Reset

Interul de la HC Zalău a avut o evoluție bună în meciul de baraj cu Austria de la Oradea, în care a marcat cinci goluri


 

După ce în acest an a fost convocată la primele două acțiuni ale României, pentru Ana Maria Dragut a venit adevărata provocare, după ce a aflat că face parte din lotul României pentru baraju de calificare la Campionatul Mondial, cu Austria.
Interul de la HC Zalău a demonstrat și la națională că evoluțiile de la echipa de club nu au fost întâmplătoare, astfel că handbalista s-a remarcat și în tricoul naționalei.
Jucătoare a fost folosită în mai multe momente la meciul tur al barajului cu Austria, în care a avut o evoluție foarte bună încununată cu cinci goluri marcate în poarta adversarelor. Ana Maria Dragut a fost a patra marcatoare din tabăra României, după Cristina Neagu (7 goluri), Valentina Ardean Elisei (7) și Gabriela Perianu (6).
Cât despre jocul de vineri cu Austria, care a avut loc în Sala ”Antonio Alexe ” din Oradea, să spunem că România s-a impus la o diferență de cinci goluri, însă s-a desprins decisiv abia în ultimele 10 minute.
Dacă în atac, lucrurile au funcționat bine, în defensivă, selecționata pregătită de Martin Ambros și Horațiu Pașca a avut de suferit, astfel că după ce în debutul jocului, România a condus cu 3 – 1, 6 – 3 și 12 – 9, Austria a egalat la 12, în minutul 21.
Selecționata antrenată de Herbert Muller a reușit să preia conducerea în minutul 26, 14 – 15, dar la pauză, ”tricolorele” au trecut în avantaj, 17 – 16.
Și repriza secundă a început sub semnul echilibrului, România fiind egalată la 19 în minutul 36, după care scorul a fost strâns până în ultimele 10 minute 23-21 (40), 25-22 (44) și 28-25 (51).
Lucrurile au început să reintre în normal abia în ultimele minute ale jocului, când Cristina Neagu a reuşit să domine situaţia în atac, dar şi pe o pierdere de viteză a oaspeţilor. În minutul 53, România s-a desprins pentru prima dată la patru goluri, 30 – 26, iar momentele bune au continuat pe final, ”tricolorele” obținând o victorie cu scorul de 34 – 29.
În aceste condiții, naționala țării noastre a făcut un pas mare spre Campionatul Mondial din Germania, care va avea loc la finalul anului, însă mai rămâne de disputant și returul cu Austria, care va avea loc marți, de la ora 20.30, la Stockerau.

 

România – Austria 34 – 29 (17 – 16)
România: Dedu, Dumanska – Udriştioiu 4, Szucs, Dincă 1, Neagu 7, Pricopi, Perianu 6, Laslo, Ardean 7, Popa, Dragut 5, Pintea 4, Tomescu, Zamfirescu, A. Ilie. Antrenor: Ambros Martin

 

Austria: Flock, Blazek – Frey 9, Schindler, Goricanec 1, Bauer 1, Logvin 1, Dedic 1, Kovacs 10, Engel 3, Huber 1, Berisha, Wess, Ivancok, Bosch 2. Antrenor: Herbert Muller

You may also like

Leave a Comment