Ana Maria Baidoc şi Ioan Santavan au reprezentat Sălajul la Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 35 views
A+A-
Reset

Cei doi sportivi de la CS Alfa Zalău au avut o prestaţie meritorie la competiţia desfăşurată zilele trecute la Sibiu. Ana Maria Baidoc a reuşit să obţină un loc 5, în timp ce mai experimentatul Ioan Santavan s-a clasat pe locul 4


Zilele trecute, în Sala Transilvania din Sibiu a avut loc Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness, la categoriile de vârstă cadeţi, juniori, seniori şi masters. La competiţia de la Sibiu, judeţul Sălaj a avut doar doi reprezentanţi, ambii legitimaţi la CS Alfa Zalău, clubul condus de Liviu Unguruşan.

Este vorba de Ana Maria Emanuela Baidoc şi Ioan Santavan. La ediţia de anul trecut, Elias Rad reuşea o performanţă istorică, devenind triplu campion naţional, însă, pentru ediţia din acest an, cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj în anul 2020 la probele neolimpice a luat o pauză.

Însă, judeţul nostru a fost reprezentat de cei doi sportivi legitimaţi la CS Alfa Zalău. Ana Maria Baidoc a participat la Senior Women’s Wellness, la categoria 168 cm. Sportiva zălăuanca a avut o prestaţie meritorie, clasându-se pe locul 5. Este o clasare care îl mulţumeşte pe Liviu Unguruşan, preşedintele Clubului Sportiv Alfa Zalău, mai ales că Ana Maria este încă la început de drum.

Ioan Santavan este mult mai experiementat, sportivul având la activ prezenţe numeroase la competiţii importante de pe plan intern, la categoria de vârstă masters. Sportivul a concurat la categoria Men’s Bodybuilding (45 – 49 ani) – 80 kg. Culturistul de la CS Alfa Zalău a reuşit o clasare pe locul 4, la categoria de vârstă masters.

Sunt rezultate de care Liviu Unguruşan este mulţumit, având în vedere că şi concurenţa a fost una acerbă în acest an. De altfel, la finalul competiţiei, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness a şi spus că ediţia din aceast an a fost cea mai reuşită, din toate punctele de vedere.

„Pot spune cu mâna pe inimă că a fost cel mai reuşit Campionat Naţional dintre toate cele pe care le-am organizat în ultimii 10 ani, de când sunt la cârma Federaţiei Române de Culturism şi Fitness. Faptul că suntem campioni europeni ne-a ajutat considerabil în promovarea sporturilor pe care le practicăm. Dovada o reprezintă sutele de sportivi care au concurat în ultimele zile pe scena competiţională de la Sibiu”.

Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness

“Amândoi sunt instructori şi se antrenează singuri, nu este problemă, dar ţinând cont că ei concurează cinstit, eu sunt foarte mulţumit de rezultatele lor. Locurile lor sunt mai importante decât un eventul loc 1 obţinut de un sportiv ce a folosit substanţe sau alte chestii ajutătoare. Sunt mulţumit de rezultatele lor”, ne-a spus şi Liviu Unguruşan, preşedinte CS Alfa Zalău.

You may also like

Leave a Comment