Amenzi de peste 130.000 de lei aplicate de polițiștii din Sălaj, în minivacanța de Sfântul Andrei și Ziua Națională

by Mihai POP
0 comment 55 views
A+A-
Reset

Amenzi de 131.055 de lei în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 decembrie: 37 de permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare au fost reținute de polițiști


Potrivit IPJ Sălaj, în minivacanța prilejuită de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de jandarmii sălăjeni, au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație și pentru siguranța tuturor cetățenilor.

Astfel, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, în județul Sălaj au fost desfășurate 28 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 55 de filtre, în acțiuni fiind implicați 284 de polițiști sălăjeni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de la acțiuni speciale, 91 de jandarmi, 8 polițiști locali și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

Datorită mobilizării exemplare, pe timpul minivacanței, nu au fost înregistrate incidente majore, iar intervențiile în sprijinul cetățenilor au fost gestionate rapid.

Prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 au fost primite, în această perioadă, peste 100 de solicitări, la care polițiștii au intervenit cu operativitate.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 876 de persoane și au fost controlate 685 autovehicule. De asemenea, au fost efectuate 374 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri, au fost reţinute 34 de permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii sălăjeni au aplicat 334 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 131.055 de lei.

Totodată, au fost înregistrate 47 de infracțiuni, dintre care 7 la regimul circulației rutiere, 13 infracțiuni contra persoanei, 14 contra patrimoniului și 3 infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 284 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice.

Dintre acestea, 128 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 22 pentru lipsa centurii de siguranță, au fost sancționate 7 depășiri neregulamentare, o sancțiune a fost aplicată pentru conducere sub influența alcoolului, iar o alta a fost aplicată pentru punerea în circulație a unui autovehicul care prezintă defecțiuni tehnice.

De asemenea, două sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere, au fost sancționați opt pietoni și un conducător auto care manifesta comportament agresiv în trafic, iar 113 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991, iar 8 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate la sfârșit de săptămână, polițiștii sălăjeni au continuat acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimeiva fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă. 

Polițiștii sălăjeni vor continua, și în perioada următoare, activitățile pentru liniștea și siguranța cetățenilor și pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal

You may also like

Leave a Comment