Alocaţiile au crescut cu 13,8% de la 1 ianuarie, dar prima plată majorată va fi primită în luna februarie

by Mihai POP
0 comment 74 views
A+A-
Reset

Alocaţiile de stat pentru copii au fost majorate cu 13,8% din ianuarie 2024, de acestea beneficiind 3,6 milioane de copii şi tineri, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale


Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunţă pe Facebook că alocaţiile de stat pentru copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%, iar primele alocaţii majorate vor fi plătite în luna februarie a anului în curs.

„3,6 milioane de copii şi tineri care urmează cursuri liceale şi profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocaţiilor de stat. Plăţile se fac din bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Astfel, alocaţiile vor creşte de la 256 de lei pe lună la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani şi pentru tinerii care urmează cursuri liceale şi profesionale şi de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani.

Conform execuţiei preliminare a bugetului, MMSS a plătit în anul 2023 suma de 13,26 miliarde de lei pentru alocaţiile de stat pentru copii.

You may also like

Leave a Comment