Responsive Menu
Add more content here...


Alin Prunean şi sesizările venite de la cetăţenii Zalăului

Candidatul REPER pentru Primăria municipiului Zalău îşi continuă periplul de pe străzile urbei de la poalele Meseşului, acolo unde cetăţenii i-au sesizat diferite probleme în ce priveşte infrastructura rutieră, canalizarea sau transportul public

by Stirile din Salaj
0 comment 219 views
A+A-
Reset
📍O mică parte a neregulilor din Zalău este problema noilor cartiere. Sistemul stradal labirintic, drumurile înguste, de pământ și lipsa canalizării fac să ne gândim la un oraș medieval. Partea rea este că oamenii au obligația să plătească taxe și impozite iar primăria nu le oferă minimul de confort care înseamnă CIVILIZAȚIE. Da, canalizare înseamnă civilizație. Accesul la transport public înseamnă civilizație. Asfaltarea drumurilor înseamnă civilizație. .. și lista poate continua.
📍Și mai grav este că în data de 17.02.2023 Primăria a primit un memoriu de la firma contractată să realizeze Actualizare Plan Urbanistic General al Municipiului Zalău.
👉Vă las aici câteva fraze extrase din cele 290 de pagini ale Memoriului:
✍️Despre străzi: „…foarte multe dintre străzile de categorie IV, de acces local în interiorul zonelor rezidențiale dezvoltate pe foste parcelări agricole, nu sunt bine conectate la întregul sistem […] aceste străzi nu se unesc la ambele capete, cu alte trasee din cadrul sistemului – pentru a forma o rețea continuă, ci se termină, fără locuri amenajate pentru întoarcere, în dreptul ultimelor loturi care au fost construite în interiorul zonelor rezidențiale.” „Distribuția călătoriilor este astfel afectată, fiind ineficientă din perspectiva traseelor folosite, și va reprezenta un punct nevralgic major în viitor odată cu creșterea densității de locuire din zonele rezidențiale.” „Circa 60% dintre arterele situate în rețeaua municipiului se află într-o stare tehnică rea”
✍️Despre canalizare: „rețeaua de canalizare nu este încă realizată în cartierele noi ale orașului”. „s-au constatat în continuare colectoare subdimensionate, care intră sub presiune provocând inundații, stare avansată de uzură datorată vechimii conductelor și a construcțiilor aferente”.
🫣Dacă nici experții nu înduplecă primăria să corecteze ce se mai poate corecta, ce speranță mai avem?

Alin Prunean  – candidat REPER pentru Primăria municipiului Zalău

You may also like

Leave a Comment