Responsive Menu
Add more content here...


Alexia Tomole, un copil special. Eleva de la CNS Zalău – premiată la Olimpiada Naţională de Astronomie și Astrofizică, după ce recent ea a obţinut şi Premiul Special la Olimpiada „ŞTIINŢELE PĂMÂNTULUI“

by Călin ONICAŞ
0 comment 561 views
A+A-
Reset

Alexia Irina Tomole este unul dintre copiii noştri, pentru care mai putem spune că… viitorul se asigurat. Eleva de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău e un copil model, care şi în cei patru ani de liceu a excelat la mai multe discipline şcolare.

Recent, ea s-a remarcat la faza naţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică, ce a avut loc în perioada 24 – 29 mai, la Iaşi, unde a fost însoţită de profesorul Ştefania Pop (CNS Zalău). În capitala Moldovei, Alexia Tomole (profesor îndrumător Faluvegi Ervin) a fost singurul elev calificat din judeţul Sălaj, dar a reprezentat cu cinste judeţul, obţinând o MENȚIUNE DE ONOARE acordată de Societatea Română de Fizică. 

Aceasta nu a fost singura performanţă din acest an a sălăjencei noastre. Eleva de clasa a XII-a s-a calificat şi la faza naţională a Olimpiadei Interdisciplinară „ŞTIINŢELE PĂMÂNTULUI“ (o olimpiadă ce îmbină nu mai puţin de patru discipline – fizică, chimie, biologice şi georgrafie).

La Olimpiada Naţională, ce s-a desfăşurat în perioada 9 – 12 mai, la Arad, Alexia Tomole (profesori: Marian Adriana – biologie, Cornea Ioana – chimie, Faluvegi Ervin– fizică, Abrudan Ioan – geografie) a obţinut Premiul Special al Societății de Geografie din România!

Şi în ceilalţi ani de liceu, zălăuanca a avut rezultate notabile. În anul 2021, pe când era în clasa a IX-a, ea s-a clasat pe podium la faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Informatică!

Mai apoi, în anul 2022, Alexia Tomole s-a calificat la faza naţională, atât la chimie, cât şi la fizică.

Pentru toate aceste performanţe remarcabile, eleva, profesorii care au îndrumat-o, dar şi părinţii, merită felicitări depline!

You may also like

Leave a Comment