Alexandru Ionescu, în topul celor mai buni marcatori din Divizia A1

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 90 views
A+A-
Reset

Alexandru Ionescu s-a remarcat la CSS 2 Baia Mare, echipă cu care a devenit campion naţional la juniori I în anul 2016. A fost convocat la loturile naţionale ale României de juniori şi tineret, iar la seniori a debutat în tricoul lui Dinamo, formaţie la care a evoluat timp de trei sezoane.

Însă, fără doar şi poate, putem spune că de când a ajuns la SCM Zalău “cota” sa a explodat, iar sub Meseş fiind unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. Totodată, prestaţiile sale bune în tricoul Zalăului i-au adus şi convocarea la naţioanala de seniori ai României.

La SCM a devenit unul dintre cei mai buni marcatori din Divizia A1, iar anul trecut s-a clasat pe locul 2 la media de puncte reuşite per seturi jucate, având 251 de puncte în 58 de meciuri, o medie de 4,33 de puncte pe set.

Şi în actualul sezon, Alexandru Ionescu se află în topurile Federaţiei Române de Volei. Trăgătorul fals de la SCM Zalău se află pe locul 5 la final de tur, într-un top al mediei de puncte reuşite per set jucat.

Alexandru Ionescu a evoluat în 31 de seturi în prima parte a sezonului, reuşind nu mai puţin de 135 de puncte. Are o medie de 4,35 de puncte per set, ceea ce îl clasează pe locul 5 în Divizia A1.

Pe primul loc în acest top se află rapidistul Amir Ghafour cu 5,53 media, urmat de Daniel Alejandro Ramirez Pita de la Ştiinţa Explorări Baia Mare cu 5,36 de puncte.

În faţa lui Ionescu se mai află Augusto Colito (Corona Braşov) cu 4,56 de puncte şi Aaro Nikula (Arcada Galaţi) cu 4,53 media.

Alexandru Ionescu se află în top 7 şi al celor mai buni marcatori din campionat la numărul de puncte reuşite. Cu cele 135 de puncte, Ionescu se află pe locul 7, iar faţă de cei enumeraţi mai sus, şi-au făcut loc în acest top şi David Dinculescu de la CSM Constanţa, alături de Paul Mircea Peta de la Steaua Bucureşti.

Al doilea marcator al Zalăului după turul de campionat este brazilianul Victor Simoes cu 107 puncte reuşite.

De precizat este faptul că Alexandru Ionescu a şi lipsit de la câteva meciuri din cauza unei accidentări. Şi, totodată, să precizăm şi faptul că Oleksandr Buzduhan, deşi a jucat puţin în acest sezon, are o medie bună şi el, de 3,24 de puncte (55 de puncte câştigate în 17 seturi jucate).

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!