Responsive Menu
Add more content here...


Alexandra Olăhuţ, una dintre elevele de 10 din Sălaj: „La BAC, în România se pune prea multă presiune asupra elevilor”

by Călin ONICAŞ
0 comment 80 views
A+A-
Reset

Eleva de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău a precizat că Bacalaureatul e important, însă în România se pune prea multă presiune asupra elevilor, având în vedere că majoritatea tinerilor sunt preocupaţi de admiteri, considerate adevăratele examene importante. Pentru Alexandra, un astfel de examen este admiterea la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca


După cum ştiţi deja, nu mai puţin de şapte elevi de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău au promovat Examenul de Bacalaureat Naţional, sesiunea iunie-iulie, cu media generală 10!

Aceste rezultate extraordinare au dus CNS Zalău în prima linie din învăţământul românesc, clasându-se pe locul 3 în ţară, ca număr de elevi care au primit 10 la toate probele de la BAC.

Astfel, fostul liceu de matematică-fizică din municipiul Zalău a urcat pe podium alături de două licee prestigioase din capitală, e vorba de Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Bucureşti (12 medii generale de 10) şi Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti (10 medii generale de 10)!

Între cei şapte elevi de 10 din Sălaj se află şi Alexandra Olăhuţ. Crescută la Zalău, Alexandra a urmat Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din municipiu, acolo unde şi-a format şi bazele matematicii, aceasta şi datorită susţineri venite de la diriginta ei, Olga Ciocan.

Îndrăgostită de matematică, ea a continuat studiile la Colegiul Naţional „Silvania”, acolo unde a urmat clasa de matematică-informatică intensiv, sub îndrumarea dirigintelui Andrei Ilonta.

„Aici, însă, toţi profesorii au avut un rol important în pregătirea mea, dar şi dezvoltarea personală, pentru care le mulţumesc cu această ocazie”, a precizat eleva de 10.

În ce priveşte BAC-ul, ea crede că uneori se pune prea multă presiune asupra elevilor, având în vedere că majoritatea tinerilor sunt preocupaţi de admiteri, considerate adevăratele examene importante.

„Eu nu îmi propusesem să obţin 10 la BAC, dar cred ca pregătirea consecventă din cei 4 ani şi un strop de noroc m-au ajutat”, a subliniat zălăuanca de elită de la CNS.

Acest pas fiind depăşit cu mare succes, Alexandra Olăhuţ se gândeşte deja la următorul pas important din viaţa ei. Astfel, ne-a mărturisit că doreşte să urmeze Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde vrea să aprofundeze cele două materii îndrăgite încă din anii copilăriei.

În viitor, tânăra speră să lucreze în domeniul informaticii şi, daca va reuşi, să integreze undeva şi fizica, pe care o consideră unul dintre hobby-urile ei.

Vezi AICI şi multe despre cei şapte elevi din Sălaj, care au avut 10 curta la Bacalaureat.

You may also like

Leave a Comment