Responsive Menu
Add more content here...


FOTO. Start în noul sezon pentru Alex Rad, sălăjeanul care face cinste judeţului în competiţiile de karting!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 68 views
A+A-
Reset

Pentru 2022, pilotul a trecut la categoria Junior, acolo unde concurează cu piloţi mai experimentaţi. Însă, acest aspect nu-l sperie pe Alex, ci mai degrabă îl motivează să muncească şi mai mult pentru a reuşi din nou performanţele pe care le-a reuşit anul trecut la categoria Mini Rok – vicecampion la Romanian Karting Masters şi campion la International Karting Masters


Alex Rad a arătat potenţial încă din primul său sezon în karting. Puştiul sălăjean a confirmat ulterior aşteptările din jurul său, devenind vicecampion la Romanian Karting Masters, totodată câştigând şi International Karting Masters. Aceste performanţe au fost reuşite la categoria Mini Rok, făcând parte din echipa Formula K din Bucureşti.

Pentru performanţa sa, Alex a fost premiat de DJST Sălaj, fiind pe lista laureaţilor sportului sălăjean. Totodată, vicecampionul naţional a fost premiat şi de către preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu. După performanţele din 2021, pentru sezonul din acest an, Alex Rad a schimbat atât categoria, cât şi echipa.

Astfel, singurul pilot sălăjean licenţiat de către Federaţia Română de Karting evoluează începând din acest an la categoria Junior. Deşi este încă mic ca şi vârstă pentru această categorie, Alex Rad este destul de înalt, iar la 11 ani măsoară deja aproape 1.60 m, astfel că la Mini Rok pierdea mult la aerodinamică, fiind prea înalt pentru kart-ul categoriei sale.

Odată cu schimbarea categoriei, antrenamentele şi cursele sunt ceva mai solicitante la Junior, cursa fiind ceva mai lungă decât la Mini Rok. Nu doar categoria şi echipa a schimbat-o Alex în noul sezon, ci şi numărul. Dacă până acum concura cu (2)77, primul număr reprezentând categoria, acum, pilotul sălăjean evoluează cu numărul (3)33, numărul cu care Max Verstappen a devenit campion mondial în 2021, fiind un simpatizant al olandezului, dar şi a britanicului Lewis Hamilon – septuplu campion mondial în Formula 1 sau a monegascului Charles Leclerc.

În ceea ce priveşte echipa, Alex a revenit la CS Skat Kart Târgu Secuiesc, formaţie la care a debutat în competiţiile karting.

Din păcate, Alex nu a putut fi prezent la prima etapă din Romanian Karting Masters, desfăşurată la Bucureşti, dar a răspuns prezent la etapa a II-a de la Prejmer, marcându-şi astfel debutul la Junior şi chiar a reuşit o cursă bună.

Alex Rad a ocupat locul 4 după calificări, dar în prima manşă de concursă a pierdut o poziţie. Pilotul sălăjean a recuperat în următoarele două manşe, clasându-se pe locul 4 de fiecare dată. Pentru aceste clasări, Rad a acumulat 37 de puncte (11, 13, 13), punctaj suficient pentru locul 4 în această etapă.

Cât despre clasamentul general, după două etape, Alex Rad se află pe locul 7, cu menţiunea, bineînţeles, că a participat doar în etapa a II-a, ceilalţi concurenţi acumulând puncte şi în prima etapă din Bucureşti. Etapa a III-a este programată în perioada 4 – 5 iunie, la Bacău.

Alex Rad participă la Cupa României, dar şi în Campionatul Naţional

Pentru anul 2022, pe lângă seria Karting Masters, Alexandru Rad va participa la Cupa României, Campionatul Naţional şi intenţionează să concureze şi la câteva etape internaţionale. Primele două competiţii sunt organizate de Federaţia Română de Karting, etapele internaţionale fiind organizate de FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism).

De altfel, Cupa României va avea loc chiar la finalul acestei săptămâni, în perioada 6 – 8 mai, pe circuitul AMCKART din Tunari, lângă Bucureşti. Este unul dintre cele mai importante evenimente din kartingul românesc. Cursele vor putea fi urmărite duminică, 8 mai, de la ora 10.00, în direct pe paginile de facebook Grila de start oficial si Federatia Romana De Karting!

Campionatul Naţional va debuta în weekend-ul 20 – 22 mai, pe acelaşi circuit AMCKART.

Nouă nu ne rămâne decât să-i urăm baftă lui Alex Rad, pilotul care face cinste judeţului Sălaj la competiţiile la care participă. Kartingul este un sport destul de costisitor, iar pentru a putea face performanţă, Alex face multe sacrificii, atât pentru antrenamente, cât şi pentru curse.

Însă, luptă pentru visul său, iar într-o zi speră să ajungă în Formula 1.

Sursa foto: Karting Masters

You may also like

Leave a Comment