Alex Rad debutează la Valencia în FIA Karting Academy Trophy

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 52 views
A+A-
Reset

Pilotul sălăjean este reprezentantul României în una dintre cele mai prestigioase competiţii de karting din lume. Peste 180 de piloţi din 50 de ţări vor participa în acest sezon pe circuite din Spania, Germania, Cehia, Danemarca şi Italia


După ce a impresionat în Karting Masters şi Campionatul Naţional de Karting, Alex Rad a fsot desemnat să reprezinte România la FIA Karting Academy Trophy. Este una dintre cele mai prestigioase competiţii din karting-ul mondial. De-a lungul anilor, actuali piloţi din Formula 1 au concurat în această competiţie, precum Charles Leclerc, George Russell sau Esteban Ocon.

Este o competiţie în care tinere talente din toată lumea au şansa de a-şi demonstra îndemânarea şi de a fac un pas important în visul de a urma o carieră în acest sport.

Competiţia presupune opt curse pe parcursul anului, iar prima va avea loc chiar la finele săptămânii. Alex Rad se va afla la startul întrecerii de pe Kartódromo Internacional Lucas Guerrero de Valencia.

În perioada 23 – 26 martie, circuitul din Valencia va deschide noul sezon, iar pentru această primă etapă şi-au anunţat participarea nu mai puţin de 182 de sportivi, din 50 de ţări la OK & Junior.

Circuitul din Valencia va găzdui pentru prima dată o competiţie din calendarul FIA Karting, fiind o pistă lungă, de 1428 m care permite un ritm rapid.

Tot în Spania, la Zuera, va avea loc etapa a II-a, în perioada 13 – 16 aprilie.

Campionatul va continua cu etapa din 18 – 21 mai ce va avea loc pe circuitul de la Trinec (Cehia), în timp ce etapa a IV-a are loc în 15 – 18 iunie, pe cirucitul din Rodby (Danemarca).

Trei din ultimele patru etape vor avea loc în Italia, pe circuitele din Sarno (6 – 9 iulie), Cremona (27 – 30 iulie) şi Franciacorta (ultima etapă, 5 – 8 octombrie). Penultima etapă este programată în perioada 7 – 10 septembrie, în Germania, pe circuitul de la Wackersdorf.

Alex Rad are 12 ani, este elev al Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Lazăr” din Zalău şi până acum şi-a trecut în palmares titlul de vicecampion naţional în 2021, un loc 3 la International Karting Masters, dar şi un loc pe podium la Cupa României.

La finele săptămânii trecute, conducerea Federaţiei Române de Karting a stabilit şi programul Campionatului Naţional. Prima etapă va avea loc în perioada 5 – 7 mai (Tunari), iar etapa a II-a va avea loc în 2 – 4 iunie (Tg. Secuiesc). În perioada 30 iunie – 2 iulie va avea loc etapa a III-a (Bacău), în timp ce etapa a IV-a este programată în perioada 4 – 6 august (Tg. Secuiesc). Ultimele două etape vor avea loc la Bacău, 15 – 17 septembrie şi Tunari, 29 septembrie – 1 octombrie.

Înainte de startul Campionatului Naţional, în perioada 21 – 23 aprilie, pe circuitul din Tunari va avea loc Cupa României.

You may also like

Leave a Comment