Alex Rad, debut în forţă în noul sezon de Karting Masters

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 49 views
A+A-
Reset

Pilotul sălăjean a încheiat pe podium în prima etapă ce a avut loc la finele săptămânii trecute, pe circuitul din Tunari, de lângă Bucureşti


Alexandru Victor Rad este singurul pilot sălăjean care participă în competiţiile naţionale şi internaţionale de karting. A impresionat încă de la primul său sezon, reuşind să devină vicecampion naţional la Karting Masters, reuşind numeroase clasări pe podium, inclusiv în Cupa României şi alte competiţii importate.

În acest sezon, pilotul reprezintă România la FIA Karting Academy Trophy, un turneu puternic la care participă cei mai buni piloţi din peste 50 de ţări, competiţia desfăşurându-se pe opt circuite din mai multe ţări.

Însă, pe lângă asta, Alex Rad nu neglijează competiţiile interne şi la finele săptămânii trecute a luat startul la prima etapă din noul sezon de Romanian Karting Masters. Competiţia a debutat pe circuitul de la Tunari, de lângă Bucureşti. Alex Rad s-a aflat la startul curselor din cadrul categoriei Juniori ROK şi a plecat în curse de pe locul 4. A recuperat rapid şi ulterior, a terminat pe locul 3 în cele patru manşe de concurs, desfăşurate pe parcursul a două zile.

Prin urmare, în clasamentul final al primei etape, Alex Rad a terminat pe locul 3, reuşind să urce pe podium încă din prima etapă. La această categorie s-a impus David Cosma-Cristofor, în timp ce pe locul secund s-a clasat Cristian Velciu.

În acest an, competiţia propune şase etape. După runda inaugurală de la Tunari, Romanian Karting Masters continuă cu etapele de la Prejmer (13- 14 mai), Târgu Secuiesc (27 – 28 mai), Tunari (8 – 9 iulie), Prejmer (22 – 23 iulie) şi Bacău (9 – 10 septembrie).

“Rar se întâmplă să ai ghinion la fiecare pornire de la start… Dar am pățit-o pe pielea mea, în weekend, în cadrul primei etape din cadrul Romanian Karting Masters. Mai mult am recuperat locurile pierdute la start decât am concurat, așa că la final am prins a treia treaptă a podiumului. Aștept cu încredere și nerăbdare Cupa României, în mai puțin de două săptămâni”, a fost reacţia tânărului Alex Rad, după prima etapă de Karting Masters.

You may also like

Leave a Comment