Responsive Menu
Add more content here...


Ce debut. Alex Rad, pe podium la Cupa României 

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 56 views
A+A-
Reset

Deşi a concurat pentru prima dată la Junior OKJ, într-una dintre cele mai importante competiţii organizate de Federaţia Română de Karting, pilotul sălăjean s-a descurcat excelent şi a obţinut medalie


Alex Rad este singurul pilot sălăjean licenţiat de către Federaţia Română de Karting. Puştiul este campion la International Karting Master şi vicecampion la Karting Masters, la primul său sezon complet. Pentru acest an, micul Lewis Hamilon de Sălaj va concura şi în competiţiile organizate de Federaţia Română de Karting, Cupa României şi Campionatul Naţional. Prima competiţie a avut loc chiar în weekend-ul recent încheiat.

Cupa României este una dintre cele mai importante competiţii din kartingul românesc, astfel că cei mai buni piloţi din ţară s-au întrecut pe circuitul AMCKART de lângă Bucureşti, în speranţa că vor cuceri Cupa.

La start s-a aflat şi sălăjeanul nostru. Alex a concurat la categoria Junior, categoria la care piloţii sunt împărţiţi în două tabere, în funcţie de puterea motorului. Sălăjeanul a concurat la OKJ, făcând parte din categoria kart-urile cu motor mai puternic şi ceva mai greu de controlat.

Însă, aşa cum a impresionat pentru prima dată pe un circuit la Satu Mare, Alex a uimit din nou pe toată lumea. La prima sa participare în Cupa României, pilotul a urcat pe podium. Alex a pornit de pe poziţia a şasea pe grila de start, dar a recuperat trei poziţii în cele 14 tururi de circuit, pentru a încheia cursa pe locul 3.

Este o primă clasare pe podium a lui Alex Rad la categoria Junior, fiind a doua cursă la care a participat. Sălăjeanul a primit trofeul pentru locul 3 chiar de la preşedintele Federaţiei Române de Karting, Vlad Haralambie.

Pentru Alexandru Rad urmează debutul în Campionatul Naţional. Prima etapă are loc în perioada 20 – 22 mai, la Bucureşti.

You may also like

Leave a Comment