Sălăjeanul Alex Bologa este campion mondial la judo!

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 68 views
A+A-
Reset

Judoka nevăzător a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale ce s-au desfăşurat în Marea Britanie, la Birmingham. Totodată, Bologa a reuşit să se califice şi la Jocurile Paralimpice ce vor avea loc anul viitor la Paris


Despe Alex Bologa s-a tot scris. Şi merită. Este un sportiv care face mândră comună Bobota, judeţul Sălaj şi întreaga României. “Nu vede medalia, dar o simte” spunea un jurnalist bucureştean după medalia de bronz cucerită la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Alex este un luptător şi la finele săptămânii trecute tocmai a devenit campion mondial, un titlu râvnit de multă vreme, pe care a reuşit să-l câştige, în sfârşit.

În perioada 22 – 26 august, la Birmingham, Marea Britanie au avut loc IBSA World Games. La Jocurile Mondiale IBSA, la Judo, România a fost reprezentată de sportivii Alexandru Bologa şi Vargoczki Daniel, împreună cu antrenorul Tamas Gergely.

Sălăjeanul nostru, Alex Bologa, a reuşit să câştige medalia de aur, devenind campion mondial. A avut o rundă liberă, fiind liderul mondial. În a doua rundă l-a învins pe Jafa Djibrilo din Portugalia cu ippon. Ajuns în sferturile de finală, Alex Bologa a reuşit să câştige în faţa brazilianului Arruda Pereirra, tot cu ippon.

În semifinal l-a învins pe Camani Dong din Italia, în prelungiri cu wazari, iar în finală, Alex s-a impus în faţa lui Shamey Yergali din Kazahstan prin superioritate tehnică, de asemenea în prelungiri.

Totodată, Bologa a obţinut şi calificarea la Jocurile Paralimpice care vor avea loc anul viitor, la Paris.

You may also like

Leave a Comment