Responsive Menu
Add more content here...


Alertă medicală! Peste 3o de preșcolari din cadrul unei grădinițe din Zalău au ajuns la spital cu vărsături, greață și stare generală alterată

by Tiberius NICODA
0 comment 2,9K views
A+A-
Reset

Situație gravă la o grădiniță din municipiul Zalău.  34 de preşcolari au ajuns la spital cu simptome de vărsături, greaţă şi o stare generală proastă.

Miercuri 19.06.2024 mai multi copii au ajuns la Urgența Spitalului Judeţean cu simptome de vărsături și stare  generală de rău.
Autorităţile sanitare au intervenit de urgenţă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul. Șefa Direcţiei de Sănătate Publică din judeţul Sălaj, medicul epidemiolog Ligia Marincaş, a declarat presei că – dintre cei 34 de copii – trei au rămas în spital pentru investigaţii.

Directoarea DSP Sălaj a făcut echipă mixtă cu cei de la DSV Sălaj si s-au recoltat probe pentru a vedea ce s-a întâmplat. Până în momentul de față  se spune că nu poate fi vorba de risc alimentar, așa după cum sustine directoarea DSP Sălaj, eventual ar putea fi vorba despre  gastroenterocolită sau enterocolită.

Rezultatele se vor putea afla după 72 de ore. La fața locului a fost prezentă și o echipă de la poliția Zalău, care s-au implicat în ancheta care se derulează.


Se spune că unii dintre copii au început să se simtă rău înainte să mănânce la grădiniţă.
Activitatea din grădiniţă a fost suspendată, iar acum echipele de control fac lucrări de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.

Se pare că acest incident grav s-a petrecut, culmea, la una dintre cele mai prestigioase grădiniţe din municipiu  – Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă” Zalău. Conform unor surse, de vină ar fi fost meniul servit de către copii – musaca de cartofi cu carne tocată.

Vom reveni cu noi date pe măsură ce lucrurile se vor clarifica!

Atenție! Imagini cu caracter informativ!

You may also like

Leave a Comment