Responsive Menu
Add more content here...


Alertă hidrologică – Râurile din Sălaj sub cod galben de inundații

Hidrologii #INHGA au emis o atenționare de cod galben, valabilă începând de astăzi, de la ora 15:00, până marți, la ora 12:00

by Mihai POP
0 comment 4.6K views
A+A-
Reset

Este din nou alertă de inundaţii! În urmă cu puțin timp, specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au emis avertizări cod galben pentru mai multe zone din țară, inclusiv județul Sălaj.

În arealul Someș-Tisa, aceasta vizează cursuri de apă din bazinele hidrografice:

Someşul Mic – bazinul superior şi pe afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior (judeţul Cluj);

• Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval de stația hidrometrică Dej (județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare).

Atenționarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţul Cluj.

Echipa #ApeleRomâneSomeșTisa monitorizează în permanență regimul hidrologic și lucrările hidrotehnice cu rol de #apărare din zonele aflate sub incidența atenționării hidrologice.

Dispeceratul realizează fluxul informațional către instituțiile implicate în gestionarea situațiilor de urgență din arealul Someș-Tisa.

 

You may also like

Leave a Comment