Responsive Menu
Add more content here...


Alertă alimentară! Un produs de la Kaufland infectat cu o bacterie foarte periculoasă retras de la raft

Un sortiment de file de somon a fost retras din magazinele Kaufland din țară, în urma contaminării cu o bacterie care provoacă infecții grave

by Mihai POP
0 comment 1.7K views
A+A-
Reset

Retailerul Kaufland a decis să retragă de la raft un sortiment de file de somn asupra căruia există suspiciunea de infectare cu Listeria Monocytogenes.

Este vorba de bacteria Listeria monocytogenes, ce poate produce listerioza, o infecție periculoasă pentru gravide, nou născuți și persoane vârstnice.

Potrivit anunţului postat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), este vorba despre produsul „Fishmann File de Somn Afumat la Cald, 100 g”, producător SC Eco Nrg SRL, iar loturile care vor fi retrase sunt L 700 150424, valabilitate 03.06.2024, L 700 290424 valabilitate 18.06.2024, L 700 140524 valabilitate 03.07.2024 şi L 700 210524 valabilitate 10.07.2024.

„Clienții care au achiziționat produsele cu datele de identificare de mai sus, sunt rugați sa returneze produsul la magazinul de unde l-au cumpărat. Ne cerem scuze pentru orice neplăcere creată!”, precizează reprezentanții ANSVSA.

Listeria monocytogenes este o bacterie Gram pozitivă, facultativ anaerobă, care provoacă listerioza, boală transmisă în general pe cale alimentară.

Bacteria este frecvent prezentă în mediul înconjurător, în sol, vegetaţie şi fecalele animalelor, dar poate fi pusă în evidenţă şi în alimente crude, cum ar fi carnea proaspătă, laptele crud şi peştele.

Infecția cu Listeria este o infecție bacteriană transmisă prin produse alimentare contaminate, care poate fi foarte gravă în cazul femeilor însărcinate, persoanelor cu vârstă peste 65 de ani și persoanelor cu sistem imunitar slăbit. Listerioza este cel mai frecvent cauzată de consumul de carne gătită insuficient și produse lactate nepasteurizate.

Oamenii sănătoși rareori se îmbolnăvesc de listerioza, dar boală poate fi fatală pentru feți, nou-născuți și persoanele cu sistem imunitar slăbit.

 

You may also like

Leave a Comment