Responsive Menu
Add more content here...


Alegerile primarilor în două tururi scandalizează scena politică

by Andrei IACOB
0 comment 32 views
A+A-
Reset

Premierul Ludovic Orban s-a decis în legătură cu strategia pe care o va urma în ceea ce privește alegerea primarilor în două tururi. După ce miercuri la Guvern a fost în lucru o ordonanță de urgență pentru modificarea legislației electorale, premierul a decis să își angajeze răspunderea în fața Parlamentului.

Motivul pentru care Ludovic Orban a ales acestă variantă ține de necesitatea de a forța PSD să depună moțiunea de cenzură care ar putea duce către anticipate, odată cu demiterea guvernului. Social democrații vor depune moțiune doar dacă guvernul își asumă răspunderea, în cazul unei ordonanțe de urgență nefiind luată în calcul depunerea unei moțiuni, susțin surse din PSD.

PSD și UDMR vor să dărâme Guvernul Orban prin moțiune de cenzură

„O să depunem o moțiune de cenzură împreună cu primii parteneri, cu grupul UDMR, și vă spun că va trece această moțiune de cenzură. Nu avem alt obiectiv decât să treacă această moțiune.

Nu vom intra în anticipate. Vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Guvernul a anunțat astăzi că va schimba legea electorală prin angajarea răspunderii, și astfel s-ar introduce alegerea primarilor în două tururi. UDMR a fost întotdeauna foarte clar în această privință, iar încă de anul trecut am spus: doar atunci putem să susținem guvernul Orban, dacă acesta nu modifică legea electorală nici prin ordonanță de urgență, nici prin angajarea răspunderii. De aceea UDMR va susține moțiunea de cenzură împotriva guvernului”, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

You may also like

Leave a Comment