Responsive Menu
Add more content here...


Alcoolemii de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat identificate de polițiști

by Mihai POP
0 comment 16 views
A+A-
Reset

În perioada 2-4 iulie, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune pentru reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora produse pe fondul consumului de alcool. Activitatea a urmărit depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere în special a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

La data de 2 iulie 2021, ora 8.03, polițiștii din Cehu Silvaniei au oprit pentru control, pe strada Dozsa  Gyorgy, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, din județul Maramureș.

Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Două zile mai târziu (4 iulie a.c., ora 19.50), un tânăr de 29 de ani, din comuna Plopiș, a fost depistat de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău în timp ce conducea un moped pe Drumul Național 1H.

Verificările efectuate de polițiști au stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar vehiculul era neînmatriculat.

De asemenea, la testarea cu alcooltestul a rezultat o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducerea cu vehiculul neînmatriculat.

Poliţiştii avertizează. Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

“Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacităţii de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani sau amendă, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Recomandăm în continuare tuturor participanţilor la trafic să respecte normele de circulaţie rutieră, indiferent de calitatea avută–conducător auto, pieton, biciclist etc.

Comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!”, transmite IPJ Sălaj.

You may also like

Leave a Comment