Adrian Popuţea, antrenorul anului în Sălaj

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 131 views
A+A-
Reset

Adrian Popuţea face parte din categoria antrenorilor tineri, dedicaţi, devotaţi, perseverenţi şi care pun suflet în tot ceea ce fac. A avut o carieră de succes, în care a adunat titluri peste titluri. Timp de 18 ani a avut o carieră frumoasă, fiind cel mai longeviv sportiv amator din istoria boxului românesc. De-a lungul anilor, Popuţea a cucerit peste 30 de medalii la Campionatele Naţionale, Cupa României sau chiar la Campionatul European Studenţesc.

Rezultatele l-au propulsat în topul boxului sălăjean, fiind considerat unul dintre cei mai buni pugilişti ai judeţului. Şi-a încheiat activitatea sportivă în stil de mare campion, obţinând o medalie la Naţionale.

Experienţa acumulată în cariera de sportiv a dorit să o împartă şi cu alţi tineri cu potenţial, astfel că începând din anul 2013 a devenit antrenor voluntar la CSM Zalău. În anul 2018, când s-a retras din activitate, Popuţea a devenit antrenor cu acte în regulă la secţia de box de la CSM Zalău, iar în prezent este antrenor senior.

Este un antrenor dedicat, perseverent şi principiile pe care le-a avut ca şi sportiv le are şi ca antrenor.

Încă din primul an de antrenorat, Adrian Popuţea a reuşit să obţină titluri importante prin sportivii pe care îi antrena. În acelaşi timp, alături de maestrul Ioan Dragoş, a “reînviat” boxul şi la Şimleu Silvaniei, acolo unde avea să descopere o adevărată comoară – Diana Tănăsescu. Sub aripa lui Popuţea, sportiva a câştigat tot ce se putea câştiga pe plan naţional, încununarea fiind cele două medalii europene cucerite în 2022, respectiv 2023. Prima medalie obţinută de un sportiv al lui Popuţea a venit tot de la o sportivă din Şimleu Silvaniei, Margareta Hidigan cucerind medalia de aur la Naţionalele de cadeţi din 2018. Ulterior, sportiva avea să devină primul sportiv de la secţia de box care cucereşte titlul de sportivul anului în cadrul clubului, fiind şi prima sportivă cu trei participări Europene.

Munca lui Adrian Popuţea este vizibilă, iar Sălajul este din nou un pol important în boxul românesc. Însă, fără doar şi poate, anul 2023 a fost unul magic pentru pugiliştii de la CSM Zalău, cât şi pentru antrenorul Adrian Popuţea. După pensionarea maestrului Ioan Dragoş, toată munca a rămas pe umerii lui Popuţea, ajutat fiind în ultima perioadă de către Gringo Mandache.Rezultatele au fost impecabile, iar anul trecut, pugiliştii de la CSM Zalău au cucerit nu mai puţin de 5 titluri naţionale, plus o grămadă de alte titluri la nivel naţional, iar titlul de vicecampioană europeană, cucerit de Diana Tănăsescu a fost “cireaşa de pe tort”.

În 2022, Popuţea şi-a înfiinţat propriul club, ACS Ringul Sălăjean, club la care îşi doreşte să descopere noi talente şi a şi reuşit. În anul 2023, Popuţea a avut nu mai puţin de 9 sportivi în topul de final de an, al celor mai buni sportivi din judeţ, întocmit de DJST Sălaj, sportivi proveniţi atât de la CSM Zalău, cât şi de la ACS Ringul Sălăjean. Toate aceste titluri i-au adus şi distincţia de “cel mai bun antrenor la ramurile sportive individuale din judeţul Sălaj în anul 2023”. Un titlu meritat pe deplin, care îl încântă pe antrenor, însă, în acelaşi timp, Popuţea rămâne cu picioarele pe pământ.

“Mulţumesc pentru această titulatură. Încă mă consider la început de drum din parcursul pe care mi-l doresc. Chiar dacă în sala de box mă regăsesc, consider că sportivul este oglinda antrenorului şi îmi doresc generaţii de sportivi sănătoşi şi inteligenţi. Mulţumesc sportivilor că mi-au suportat nebuniile şi am avut încredere unii în alţii”, ne-a declarat Adrian Popuţea.

You may also like

Leave a Comment