Adrian Feher crede în SCM Zalău: ”Principala cauză a rezultatelor slabe au fost accidentările. Nu este o situaţie care să nu poată fi remediată”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 70 views
A+A-
Reset

Învinsă şi la Baia Mare, formaţia zălăuană este în acest moment în afara play-off-ului, dar managerul secţiei de volei nu îşi pierde speranţa şi crede că acest obiectiv poate fi atins. Conducătorul aşteaptă ca toţi jucătorii să fie apţi, iar din retur SCM Zalău să aibă o altă faţă

Două etape au mai rămas din turul de campionat, iar până în momentul de faţă SCM Zalău nu a rupt gura târgului.  A reuşit să strângă abia 8 puncte şi în momentul de faţă este în afara play-off-ului.

Sâmbătă, în cadrul etapei a IX-a, SCM Zalău a pierdut surprinzător la Baia Mare, de unde nu s-a întors nici măcar cu un punct. A fost rezultatul care pentru moment a trimis echipa pe locul 9, în afara zonei de play-off.

Cu toate acestea, Adrian Feher nu îşi pierde speranţa şi crede în continuare în echipa sa.

”Nu stăm foarte bine în clasament, dar nu este o situaţie care să nu poată fi remediată. Şi echipele mari sau jucătorii de top prind perioade grele, deci nu este o situaţie atipică în sport. Am avut discuţii cu jucătorii şi încercăm să-i ţinem cel puţin psihic la finalul acesta de tur şi să scoatem maxim. Important să vedem că îşi dau inima pe teren”, spune Feher.

Managerul secţiei de volei crede că principala cauză pentru situaţia în care se află echipa au fost accidentările, care nu au fost deloc puţine pe parcursul turului.

În timp ce Ionescu şi-a revenit şi este apt pentru confruntarea cu Steaua, Buzduhan este aşteptat să revină şi el în circuit de săptămâna viitoare.

”Acum tot ce pot este să mă gândesc la un retur foarte bun. Sunt emoţii pentru calificarea în play-off în situaţia dată. Toate echipele îşi doresc în play-off, echipele nu sunt rele, dar cred că vom face un retur bun de campionat şi într-un final vom fi în primele opt locuri. Fără aceste accidentări nu aveam emoţii, dar aşa la noi este o cu totul altă echipă. Noi nu l-am adus aici pe Bode şi Ana Andrei să câştigăm meciuri cu ei. Ei sunt tineri, care ne ajută la antrenamente, dar acum nu avem ce face şi a trebuit să-i folosim în meciuri oficiale”, a mai spus Feher.

În pauza dintre tur şi retur, SCM Zalău este decisă să meargă pe continuitate, astfel că nu va apela la întăriri.

”Accidentările din lot ne-au pus într-o postură că nu mai avem voie să greşim. Nu în fiecare an se accidentează trei jucători de atac. Şi în condiţiile date nu cred că vom apela la întăriri. Noi ne-am făcut echipa pentru obiectivul pe care l-am trasat şi cred că îl vom îndeplini”, a încheiat Adrian Feher.

”În primul rând mă nemulţumesc rezultatele, dar şi un lucru care nu ţine de jucători, accidentările, care au fost foarte multe. Este principala cauză a rezultatelor şi a locului ocupat în clasament. Au fost accidentaţi jucătorii importanţi. În momentul în care lipsesc 2 – 3 jucători la volei contează mult. Nu este ca la o echipă de fotbal sau rugby unde sunt 15 – 18 jucători în lot.  Doi sau trei jucători sunt 50% din echipă. La început de campionat nu am putut conta pe Pedro Cardoso, după care s-a accidentat Buzduhan.  În timp ce era accidentat şi Buzduhan a venit şi accidentarea lui Ionescu în meciul cu Rapid, când conduceam cu 5 – 2 şi rezultatul putea fi altul. Ionescu şi Buzduhan făceau fiecare peste 20 de puncte pe meci, iar voleiul este un sport unde trebuie să punctezi”.
Adrian Feher – managerul secţiei de volei de la SCM Zalău

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 13 decembrie.

You may also like

Leave a Comment