Responsive Menu
Add more content here...


Administrația Primăriei de la Crasna merge pe drumul modernizării și în privința iluminatului public

La Crasna se lucrează în plin la proiectul de modernizare a iluminatului stradal în toate localităţile comunei

by Tiberius NICODA
0 comment 786 views
A+A-
Reset

Primăria Crasna este una dintre cele mai active din mediul rural din judeţul Sălaj, în ce priveşte atragerea fondurilor, fie că vorbim despre fonduri guvernamentale sau fonduri europene.

În cei aproape 4 ani din mandatul actual la conducerea Primăriei Crasna, echipa condusă de primarul Kovacs István a reușit să atragă sume importante de bani pentru investiții atât din fonduri europene, cât și din programele guvernamentale.

Banii au fost investiți în modernizarea unităților de învățământ, sănătate, infrastructură rutieră și utilități, baze sportive, evenimente cultural-artistice etc.

Numai în ceea ce priveşte Programul “Anghel Saligny”, edilii comunei Crasna au depus şapte proiecte, dintre care trei au primit finanţare.

Comuna stă bine şi în ce priveşte atragerea fondurilor europene. Prin PNRR şi AFM, administraţia locală a depus nu mai puţin de 15 proiecte a căror valoare se ridică la 30 de milioane de lei! Unul dintre proiectele câştigate pe Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) este creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public în Crasna şi în cele trei sate aparţinătoare – Marin, Huseni şi Ratin.

Valoarea proiectului este de 1.5 milioane de lei şi a fost semnat încă din primăvara anului trecut. A avut loc licitaţia şi a fost desemnat constructorul câştigător. Lucrările de modernizare la reţeaua de iluminat public în Crasna şi satele aparţinătoare au început și sunt în curs de derulare. Vor fi schimbate toate corpurile de iluminat şi, în plus, se vor face şi extinderi ale reţelei electrice existente.

În cadrul proiectului se prevede montarea a 750 de corpuri de iluminat. Astfel, centrul comunal şi cele trei sate vor beneficia de un iluminat modern cu sistem de telegestiune.

“Vor fi montate corpuri de iluminat pe fiecare stâlp, iar investiţia este o finanţare neramburasabilă, rolul acestei investiții este acela de a asigura iluminatul public în toată comuna Crasna pentru a crește și nivelul de siguranță și vizibilitate pe timpul nopții, pentru un climat de liniște și modernitate”, a menţionat primarul Kovács István.

 

You may also like

Leave a Comment