Responsive Menu
Add more content here...


Administrația locală de la Cehu Silvaniei a semnat contractul pentru crearea a încă 15 insule de colectare selectivă a deșeurilor

Investiţia se ridică la peste 400.000 de euro, primarul Balint Ervin precizând că oraşul va fi mai curat şi mai ecologizat

by Tiberius NICODA
0 comment 850 views
A+A-
Reset

Administraţia locală de la Cehu-Silvaniei, de-a lungul vremii a depus mai multe proiecte de investiţii, unele fiind finanţate cu bani de la bugetul local, dar cele mai multe au vizat atragerea fondurilor guvernamentale şi chiar europene.

Astfel, doar prin Programul Național “Anghel Saligny”, din ultimii ani, autorităţile locale de la Cehu Silvaniei au câştigat opt proiecte în valoare de 20 de milioane de lei!  La Cehu Silvaniei există însă şi proiecte ce se realizează din fonduri europene.

În data de 20 iunie 2024, administrația condusă de către primarul Balint Ervin a semnat contractul de finanțare pentru crearea a încă 15 puncte de colectare selectivă a deșeurilor. Această subvenție a fost câștigată în cadrul Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), susținut de către Uniunea Europeană.

 

Referitor la acest proiect, primarul oraşului Cehu Silvaniei – Balint Ervin – spune:

“Sperăm că implementarea acestui proiect va îmbunătăți starea de curățenie publică în oraș. Am semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Construirea a 15 insule ecologice digitalizate supraterane încasetate cu containere de 1.1 MC, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, prin fonduri europene. Valoarea totală a finanțării nerambursabile este de 406 288,05 euro. Printre altele, sunt prevăzute a fi realizate și o creşă şi staţii de încărcare pentru autovehicule electrice prin PNRR”.

 

Proiectul pentru construirea creşei a fost aprobat, însă fondurile s-au epuizat, astfel că autoritățile locale aşteaptă alocarea de noi fonduri pe această axă pentru a putea demara lucrările în cadrul acestui proiect. Creşa urmează să fie construită pe strada George Coşbuc.

 

Tot pe PNRR, Primăria Cehu Silvaniei își dorește amplasarea mai multor stații de încărcare pentru autovehiculele electrice.

 

Șase sunt în total, două lângă Primărie, una la intrare în oraș dinspre Zalău, două în cartierul Avram Iancu și în fața magazinului CBA.

You may also like

Leave a Comment