Responsive Menu
Add more content here...


Acuzații de malpraxis la Spitalul Judeţean – O femeie cu mâna fracturată a fost trimisă acasă de la Urgenţă

by Călin ONICAŞ
0 comment 56 views
A+A-
Reset

Pacienta, o femeie de 53 de ani din comuna Mirşid, reclamă faptul că a fost trimisă acasă de la Urgenţă deşi avea mai multe afecţiuni. Acum, femeia vrea să dea spitalul în judecată pentru malpraxis

Pe data de 5 mai, Dorina Marian, o femeie din localitatea Popeni (comuna Mirşid) a urcat într-un autobuz de transport public în municipiul Zalău pe Direcţia Centru – Gară. În timp ce composta biletul, şoferul a frânat brusc, iar femeia s-a dezechilibrat şi a căzut la pământ.

„Am urcat în autobuz la staţia Perla. La scurt timp, şoferul a frânat brusc şi eu am căzut. Deşi mai mulţi călători i-au strigat şoferului să oprească, acesta şi-a continuat traseul. Cu greu, m-am târât până la cabina şoferului şi l-am atenţionat că am suferit mai multe lovituri. Undeva în Dumbrava Nord, a oprit şi el. La faţa locului a ajuns ambulanţa, dar şi un echipaj de Poliţie”, povesteşte Dorina Marian.

Femeia acuză personalul medical de nepăsare – A fost bătaie de joc

Ea a fost transportată la secţia UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, unde au urmat alte momente dificile.

„Am ajuns la spital pe la ora 17.00. Mi-a fost pusă o branulă, dar timp de trei ore nu am primit niciun tratament. Deşi aveam mari dureri, nu am primit nici măcar un calmant. Am fost trimisă la radigrafie, dar şi la CT, unde am fost… uitată de personalul medical aproape o oră!? A fost bătaie de joc”, mai spune pacienta cu durere în suflet.

Undeva în jurul orei 23.20, ea a fost trimisă acasă, cum că nu are nimic. Doctorii ar fi spus că a suferit doar mici contuzii şi e suficient să bea un nurofen…

Pacienta trimisă acasă avea dureri la mână, cap, coloană şi torace

Din păcate, durerile au persistat în mai multe zone ale corpului – la mâna dreaptă, la coloană, la cap, dar şi dureri toracice. Femeia se simţea rău şi, timp de două săptămâni, a stat acasă. Când nu a mai rezistat, a mers la spital şi a solicitat investigaţiile medicale. Cu greu, personalul medical de la Urgenţă i-a dat actele medicale, cu care s-a dus la o clinică privată din municipiu.

Acolo, surpriză. După alte investigaţii, medicul ortoped i-a stabilit diagnosticul – fractură stiloidă radial dreaptă fără deplasare, contuzie coloană lombară, contuzie cot bilateral, contuzie genunchi bilateral pe teren artroză compartiment intern şi entorsă radiocardială stânga.

Altfel spus, pacienta avea mâna fracturată. Antebrațul a fost pus în atelă pentru următoarele cinci săptămâni şi i-a fost prescris un tratament!

Deoarece nu s-a intervenit la timp, mâna nu a mai putut fi pusă în gips. Am primit injecţii, pastile, dar degeaba. Mai am dureri, nu pot dormi bine şi nu pot munci”, se plânge femeia din Popeni.

Concluzia medicului legist: 33 de zile de îngrijiri medicale

Ea a mers la medicul legist, iar în certificatul medico-legal apare consemnat un număr de 33 de zile de îngrijiri medicale.

Între timp, pacienta a făcut un consult medical la ortoped, dar şi la neurolog, la o clinică din Cluj-Napoca, de unde a revenit cu acelaşi diagnostic.

Poliţia a întocmit dosar penal, iar pacienta face o plângere penală pentru malpraxis

Medicii au spus că nici în şase luni nu îmi voi reveni. Nu am ce face, trebuie să dau Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău în judecată pentru malpraxis. Oricum, în acest caz, IPJ Sălaj a întocmit dosar penal. Eu mi-am luat deja un avocat bun şi întocmim o plângere penală pentru malpraxis. Voi solicita daune morale şi materiale. Suma solicitată va fi stabilită de avocaţi”, anunţă femeia.

Spitalul se apară – pacienta a fost evaluată clinic şi imagistic corespunzător

Directorul medical – Dr. Alexandru Iliescu – spune pentru ziarul Ştirile din Sălaj că pacienta a fost evaluată clinic şi imagistic corespunzător.

Totodată, recomandările făcute de către medicul de la Urgenţă au fost în concordanţă cu diagnosticul şi simptomatologia prezentată.

„În urma analizei foii de observaţie, s-a constatat faptul că pacienta a fost evaluată clinic şi imagistic (radiografie, CT) fără să fie evidenţiate motive de internare, iar recomandările făcute de către medic au fost în concordanţă cu diagnosticul şi simptomatologia prezentată”.

Dr. Alexandru Iliescu – Director Medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău

Diagnosticul primit de la Clinica Anastasios Zalău:

Fractură stiloidă radial dreaptă fără deplasare

Contuzie coloană lombară

Contuzie cot bilateral

Contuzie genunchi bilateral pe teren artroză compartiment intern

Entorsă radiocardială stânga

Motivele prezentării:

Durere mare bilateral, durere cot bilateral

Durere coloană lombară fără parestezi

Istoric de cădere de la acelaşi nivel în data de 5 mai 2023, pacienta nu îşi aduce aminte mecanismul traumatismului

Diagnosticul primit de la Centrul Medical Transilvania Cluj-Napoca

Radiografie mâna dreaptă PA, LL şi oblic:

Linie de fractură la nivelul apofizei stiloide radiale fără deplasare

Articulaţiile radio-cartiene, intercartiene, carbo-metacarpiene, metacarpo-falangiene şi interfalangiene de aspect normal

Fără alte linii de fractură la nivelul scheletului mâinii drepte

Mic os sesamoid situat in proximitatea capului metacarpului 1 de 5 mm diametru

Notă: cădere de la acelaşi nivel în 5 mai 2023

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 5 iulie.

You may also like

Leave a Comment