Acțiuni în Sălaj. Amenzi și permise reținute de polițiștii sălăjeni pentru consum de alcool și viteză

by Mihai POP
0 comment 422 views
A+A-
Reset

În perioada 19 – 21 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat acțiuni pentru monitorizarea traficului rutier, depistarea conducătorilor auto care încalcă normele de circulație și pentru menținerea siguranței rutiere pe drumurile publice


În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri sălăjeni au verificat 542 de autoturisme și au legitimat 649 de persoane. Totodată, au fost efectuate peste 200 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

În cadrul acțiunilor, polițiștii rutieri au aplicat 276 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 73.662 de lei. Au fost reținute 18 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor, 92 au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 31 pentru lipsa centurii de siguranță, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, alte trei sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea culorii semaforului electric și o sancțiune pentru folosirea telefonului mobil fără sistemul de tip „mâini libere”.

Totodată, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, au fost sancționați 7 pietoni și doi bicicliști, iar 128 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

De asemenea, polițiștii rutieri sălăjeni au aplicat trei sancțiuni conform O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, au fost sancționați doi transportatori de mărfuri și doi conducători auto care efectuau transport în regim taxi.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, participanții la trafic au fost informați cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Polițiștii rutieri vor continua, și în perioada următoare, activitățile pentru fluidizarea traficului rutier și menținerea unui climat de siguranță pe șoselele sălăjene.

You may also like

Leave a Comment