Connect with us

Social

Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor din Sălaj: Amenzi de peste 80.000 de lei și 20 permise reținute

Polițiștii și jandarmii din județul Sălaj au continuat în weekend, acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ


În perioada 17 – 19 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, alături de jandarmii sălăjeni, au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație și pentru siguranța tuturor cetățenilor.

Astfel, au fost desfășurate 21 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 35 de filtre, în acțiuni fiind implicați 213 polițiști sălăjeni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de la acțiuni speciale, 91 de jandarmi, 6 polițiști locali și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 723 de persoane și au fost controlate 582 autovehicule. De asemenea, au fost efectuate 362 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri, au fost reţinute 20 de permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii sălăjeni au aplicat 316 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 81.680 de lei.

Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni, dintre care 2 la regimul circulației rutiere și 3 infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 275 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 93 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 21 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, o sancțiune pentru conducere sub influența alcoolului, iar 160 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991, iar 8 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate la sfârșit de săptămână, polițiștii sălăjeni au continuat acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Polițiștii sălăjeni vor continua, și în perioada următoare, activitățile pentru liniștea și siguranța cetățenilor și pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social