Acțiune a polițiștilor și jandarmilor din Jibou. Zeci de persoane legitimate și mașini controlate

by Mihai POP
0 comment 46 views
A+A-
Reset

Polițiștii și jandarmii din Jibou au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din oraș


Joi, 7 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Jibou, alături de jandarmii Plutonului nr. 2 Jandarmi Jibou au desfășurat o acțiune, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului școlar, a faptelor comise cu violență, a furturilor, a abaterilor de la regimul rutier, pentru combaterea faptelor antisociale din segmentul stradal care afectează climatul de ordine și siguranță publică, precum și pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal.

Potrivit IPJ Sălaj, în cadul acțiunii, au fost legitimate 78 de persoane, au fost verificate 67 de autovehicule, au fost identificați 26 de elevi care absentau de la cursuri și au fost depistați patru elevi care fumau în incinta unităților de învățământ, fiind sancționați conform prevederilor Legii nr. 349/2002.

Pentru neregulile constatate, polițiștii sălăjeni au aplicat, în total, 48 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 10.385 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 39 au fost aplicate pentru încălcarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice, 4 sancțiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii nr.61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, alte patru sancțiuni conform prevederilor Legii nr. 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și o sancțiune conform prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

De asemenea, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii sălăjeni au identificat cinci autori de infracțiuni în dosare penale rămase inițial cu autori necunoscuți.

Totodată, poliţiştii din Jibou au efectuat 12 testări pentru depistarea consumului de alcool, au reţinut un permis de conducere, au retras trei certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu număr de înmatriculare.

Polițiștii sălăjeni acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității și sunt pregătiți să intervină atunci când situația o impune.

You may also like

Leave a Comment