ACS Dia Guard, specialista de la Memorialul Radu Gog

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 135 views
A+A-
Reset

Este deja o tradiţie ca la fiecare început de an să aibă loc Memorialul Radu Gog. Competiţia caritabilă de fotbal în sală adună an de an numeroase echipe care susţin cauza acestui turneu, însă, în acelaşi timp, vin cu dorinţa arzătoare de a pune mâna pe marele trofeu. La ediţia din acest an s-au înscris aproape 20 de echipe, 13 la Open, 4 la old boys şi două echipe de copii.

La prima categorie, cea mai populată, organizatorii au optat pentru formarea a patru grupe, trei a câte trei echipe şi o grupă formată de patru echipe. Primele două clasate din fiecare grupă s-au calificat în sferturile de finală, în timp ce ultimele clasate au intrat pe tabloul “Cupei Consolării”. La old boys s-a optat pentru sistemul fiecare cu fiecare, în timp ce cele două echipe de juniori au oferit două jocuri demonstrative. De precizat ar fi că în toate meciurile s-au folosit mingi originale Select, mingi care se folosesc şi la nivelul Superligii de fotbal.

Bineînţeles, la fel ca şi la fiecare ediţie, cei care au dorit îşi puteau achiziţiona un bilet la tradiţionala tombolă. Totodată, pe lângă competiţia în sine, organizatorii desfăşoară şi licitaţia de tricouri, licitaţie care rămâne deschisă şi în zilele următoare.

Cei care sunt interesaţi să achiziţioneze vreun tricou, o pot face urmărind pagina de facebook Memorialul Radu Gog.

Au fost meciuri disputate în cele patru grupe de la Open. Deşi în fiecare grupă a existat un lider autoritar, în sensul că a obţinut maxim de puncte, jocurile au fost echilibrate şi spectaculoase, spre deliciul publicului numeros prezent la sala de sport de la LPS Avram Iancu din Zalău. 

În Grupa A, 94 Generation a reuşit să se impună, după două victorii din tot atâtea posibile. Venus Giurtelec a fost echipa care s-a calificat de pe locul secund. Cea mai tânără echipă de la această competiţie, JunioriKid a lăsat o impresie plăcută, deşi, experienţa celorlalte formaţii şi-a spus cuvântul.

Grupa B a fost dominată de către ACS Dia Guard care a încheiat cu 6 puncte din tot atâtea posibile, având şi un golaveraj impresionant, 11 goluri marcate şi doar unul primit.Cetatea Buciumi a mers mai departe în sferturi din această grupă, în timp ce Grand Gym Jibou s-a remarcat prin fair-play-ul de care a dat dovadă.

În Grupa C, Rechinii Lux Invest s-au impus, tot cu maxim de puncte, în timp ce TDI s-a calificat mai departe de pe locul 2, Brothers Team fiind eliminată.

Grupa D a fost singura formată de 4 echipe, iar Hidroweld a reuşit să o câştige, înregistrând trei victorii din tot atâtea posibile. Boldor Florex Hida a avut cel mai bun atac din grupă, calificându-se de pe locul al doilea. Tenaris şi Regina Dacică au încheiat pe ultimele două locuri.

Duelul dintre 94 Generation şi Cetatea Buciumi a deschis faza superioară a competiţiei de la Open, iar echipa din Jibou s-a impus cu 2 – 0 graţie golurilor marcate de Andrei Pop şi Bogdan Rus. După ce Răzvan Gal a deshis scorul pentru Venus Giurtelec, Ciprian Pavel şi Cătălin Anghel au marcat pentru victoria obţinută de ACS Dia Guard, într-un meci tensionat care s-a lăsat şi cu două cartonaşe roşii, câte unul pentru fiecare tabără. Cel mai echilibrat duel a fost între Rechinii Lux Invest şi Boldor Florex Hida, încheiat cu un scor alb. S-a trecut la executarea loviturilor de departajare, acolo unde echipa din Hida s-a impus. În ultimul sfert de finală, Hidroweld a trecut la limită de TDI, deşi la un moment dat a condus chiar şi cu 4 – 1.

După ce a disputat finala anul trecut, Boldor Florex Hida îşi dorea acelaşi lucru şi pentru această ediţie, însă, n-a fost să fie. A ajuns în finala mică, alături de Hidroweld. Cele două echipe au făcut un joc spectaculos, iar Sergiu Bercean a deschis scorul cu o bijuterie de gol, reuşind un lob superb. Tot el avea să înscrie pentru 2 – 0. După pauză, Raul Brînduşe a redus din diferenţă, iar Răzvan Sabou a marcat şi el frumos cu un şut de la distanţă, uşor deviat. Însă, Andrei Boldor şi Adrian Rad au adus victoria şi locul 3 la această ediţie pentru Boldor Florex Hida.

94 Generation a fost surpriza plăcută de la această ediţie. Ajunsă în semifinale, echipa din Jibou a dat peste finalista de anul trecut, Boldor Florex Hida care a început foarte bine şi a deschis scorul prin Andrei Petruş. Însă, jibouanii au replicat rapid şi până la pauză au marcat de trei ori, Andrei Pop a reuşit o dublă, iar Bogdan Rus a marcat şi el. După pauză, Andrei Pop a marcat din nou şi a dus scorul la 4 – 1. Petruş şi Săstraş au marcat pentru Hida, însă, echipa condusă de Andrei Boldor şi Marius Groza s-a oprit în semifinale la această ediţie.

În cealaltă semifinală s-au întâlnit ACS Dia Guard şi Hidroweld. A fost un meci spectaculos şi extrem de echilibrat. Prima repriză a fost fără goluri, după care Răzvan Sabou a deschis scorul pentru Hidroweld. Multipla câştigătoare a competiţiei a restabilit egalitatea prin Alex Turcu, astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Cei de la Hidroweld nu au reuşit să înscrie, iar golurile lui Raul Stanciu şi Adrian Micaş au adus calificarea în ultimul act pentru ACS Dia Guard.

Ajunsă din nou în ultimul act, ACS Dia Guard a avut o prestaţie remarcabilă, fiind apreciată de tot publicul prezent în sală. A fost o diferenţă uriaşă între cele două echipe, drept dovadă şi rezultatul înregistrat pe tabelă, gruparea condusă de Florin Marian Raţ şi Flore Pop câştigând cu 7 – 0.

Finala a început cu un moment de reculegere, după care lovitura de start a fost dată de fiica lui Radu Gog. Ciprian Pavel a deschis scorul marcând dintr-un unghi aproape imposibil şi tot el a marcat şi pentru 2 – 0. Tudor Ulmeanu a înscris din faţa porţii, după un corner.

După pauză, Pavel a apărut din nou la finalizare, după o fază superbă la care a contribuit şi Raul Stanciu, cel care centrat perfect pentru lovitura de cap a lui Pavel care a fost de neoprit în finală, reuşind să înscrie şi al patrulea său gol, moment în care ACS Dia Guard a schimbat toată echipa. Însă, jucătorii de pe bancă au fost la acelaşi nivel, iar “măcelul” a continuat, Cristian Ţurcaş şi Adrian Micaş completând lista marcatorilor.

Cu un lot impresionant din care au făcut parte jucători cu experienţă în ligile superioare, ACS Dia Guard a oferit o adevărată demonstraţie de forţă. Finala a fost arbitrată de către Bogdan Cozorici şi Flavius Seiche.

Este pentru a şasea oară când ACS Dia Guard câştigă această competiţie după ce a reuşit să se impună şi la ediţiile din 2016, 2017, 2018, 2019 şi 2023. În 2015 a pierdut finala la loviturile de departajare, iar în 2020 s-a clasat pe locul 4. În 2021 şi 2022 nu s-a ţinut competiţia din cauza pandemiei de coronavirus.

Aşadar, putem spune liniştit că ACS Dia Guard este cu adevărat specialista acestei competiţii.

“Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au jucat la Memorialul Radu Gog pentru echipa Dia Guard Cipricom Marisa. Am jucat un fotbal frumos, drept urmare lumea a fost la meciurile noastre şi au avut ce vedea. Echipa pe care am avut-o acum la turneu cred că e maxim în Sălaj. Mulţumim sponsorilor pentru susţinere necondiţionată. Vrem să facem o figură frumoasă şi pe ţară”.

Mai multe detalii despre tot ce s-a întâmplat la ediţia din 2024 a Memorialului Radu Gog, în ziarul Sportul Sălăjean din 10 ianuarie.

OPEN

Grupa A

Venus Giurtelec  – 94 Generation 1 – 2

94 Generation – JunioriKid 5 – 1

Venus Giurtelec – JunioriKid 4 – 0

Grupa B:

ACS Dia Guard – Grand Gym Jibou   7 – 0

Grand Gym Jibou – Cetatea Buciumi 0 – 4

ACS Dia Guard – Cetatea Buciumi  4 – 1

Grupa C:

TDI - Rechinii Lux Invest 2 – 4

Rechinii Lux Invest – Brothers Team 2 – 1

TDI - Brothers Team 2 – 0

Grupa D:

Regina Dacică – TenarisSilcotub   2 – 5

Boldor Florex Hida – Hidroweld   0 – 1

Hidroweld – Regina Dacică  2 – 1

Boldor Florex Hida – Tenaris 8 – 1

Hidroweld – TenarisSilcotub 2 – 1

Boldor Hida – Regina Dacică 2 – 2; 5 – 6 d.l.d.

Hidroweld – TDI  4 – 3

Au marcat: Rareş Hossu, Răzvan Sabou, Marius Haiduc şi Adrian Groza, respectiv Raul Irimeş (2) şi Sergiu Pripon

ACS Dia Guard – Venus Giurtelec 2 – 1

Au marcat: Ciprian Pavel şi Cătălin Anghel, respectiv Răzvan Gal

Rechinii Lux Invest – Boldor Hida 0 – 0; 5 -6 d.l.d.

94 Generation – Cetatea Buciumi 2 – 0

Au marcat: Andrei Pop şi Bogdan Rus

94 Generation – Boldor Florex Hida 4 – 3

Au marcat: Andrei Pop (3) şi Bogdan Rus, respectiv Andrei Petruş (2) şi Florin Săstraş

ACS Dia Guard – Hidroweld 1 – 1; 2 – 0 d.l.d.

Au marcat: Alex Turcu, respectiv Răzvan Sabou

Boldor Florex Hida – Hidroweld   4 – 2

Au marcat: Sergiu Bercean (2), Andrei Boldor şi Adrian Rad, respectiv Raul Brînduşe şi Răzvan Sabou

ACS Dia Guard – 94 Generation   7 – 0

Au marcat: Ciprian Pavel (4), Tudor Ulmeanu, Cristian Ţurcaş şi Adrian Micaş

ACS Dia Guard: Vlad Bonţe – Cătălin Anghel, Flaviu Bărnuţiu, Vlad Tohat, Florin Kordiş, Paul Pop, Cristian Ţurcaş, Mihai Bode, Adrian Micaş, Alexandru Turcu, Tudor Ulmeanu, Cosmin Sabou, Raul Stanciu, Gabriel Ţiriac şi Ciprian Pavel. Delegat: Flore Pop. Conducător: Florin Marian Raţ

94 Generation: Ionuţ Chechedi, Lucian Chende – Samuel Botiş, Sergiu Botiş, Vlad Cioban, Vlad Lazăr, Alexandru Mureşan, Vlad Ortelecan, Rareş Pintea, Andrei Pop, Raul Porumb, George Porumb şi Bogdan Rus. Delegat: Vlad Ortelecan

Boldor Florex Hida: Marius Groza – Sergiu Bercean, Andrei Boldor, Tudor Petrişor, Andrei Petruş, Cristian Puşcaş, Adrian Rad, Florin Săstraş, Ioan Unguruşan, Cristian Unguruşan şi Andrei Şumlea. Delegat: Marius Groza. Conducător: Andrei Boldor

Hidroweld: Alexandru Pop – Raul Brînduşe, Răzvan Ciule, David Cozma, Andrei Cozma, Raul Crecan, Răzvan Faur, Adrian Groza, Marius Haiduc, Rareş Hossu, Mihai Jugrestean, Alexandru Nicoară, Andrei Plescan şi Răzvan Sabou. Delegat: Mihai Jugrestean

You may also like

Leave a Comment

error: Content is protected !!