Responsive Menu
Add more content here...


ACS Bănișor-Peceiu, pe podium la Cupa “Eforie Litoral” de la Constanţa!

O echipă din mediul rural a făcut senzaţie la puternicul turneu de juniori de la malul Mării Negre. La categoria 2010, gruparea condusă de Medan Cozac şi Andrei Joldeş s-a clasat pe locul 3! În lot s-au aflat şase jucători, care la nici 14 ani au evoluat cu succes şi în competiţia de juniori A1, cu care reprezentanta comunei Bănişor s-a clasat pe locul trei în sezonul 2023 – 2024

by Călin ONICAŞ
0 comment 437 views
A+A-
Reset

Datorită unor oameni inimoşi, în care cap de listă este Medan Cozac, la Peceiu a fost demarat de câţiva ani un frumos proiect. În anul 2020, aici s-au pus bazele unui club ce pune accentul pe micuţii din comuna Bănişor. Aproape 100 de copii la mai multe categorii de vârstă se pregătesc şi participă la diferite competiţii reprezentând cu mândrie comuna.

Cu un buget restrâns, în care regăsim în majoritate fonduri atrase din mediul privat, ACS Bănişor-Peceiu a început să se remarce pe „dreptunghiul verde”. Astfel, în sezonul 2023 – 2024, echipa de juniori A1 s-a clasat pe podium, cucerind medaliile de bronz. Echipa pregătită de Medan Cozac a ocupat locul trei, în faţa unor formaţii ce provin din comune mult mai prospere şi în faţa fostei multiple campioane a Sălajului, CS Barcău Nuşfalău!

Recent, gruparea din comuna Bănişor a făcut o nouă ispravă de toată admiraţia. Echipa de la categoria 2010, pregătită de Medan Cozac şi Andrei Joldeş, a participat cu succes la un puternic turneu organizat de cunoscutul Radu Liviu Mătăsăreanu la Eforie Nord.

Aproape 200 de echipe din întreaga ţară (echipe de la categoria 2010 până la categoria 2018) s-au întâlnit la Cupa “Eforie Litoral”, competiţie desfăşurată la malul Mării Negre, pe durata unei săptămâni.

ACS Bănişor-Peceiu Spartacus a fost singura reprezentantă a Sălajului în competiţie şi a fost una dintre puţinele formaţii prezente la start ce provine din mediul rural. În lot am regăsit copii din Zalău, dar majoritatea din satele comunei – Bănişor, Ban şi Peceiu!

Cu toate acestea, micuţii noştri au avut o prestaţie remarcabilă, clasându-se la final pe podium! Sălăjenii au terminat neînvinşi faza grupelor. În partidele disputate pe terenul de la Techirghiol, ei au obţinut două victorii şi o remiză, clasându-se pe primul loc.

În faza semifinală, formaţia din comuna Bănişor a fost învinsă de Aspol București. Sălăjenii s-au revanşat însă în finala mică, pe care au câştigat-o clar în faţa echipei SCM Alexandria.

Un loc trei muncit, pentru care toţi cei 25 de copii prezenţi şi staff-ul merită felicitări depline! Pe lângă satisfacţia cucerii medaliilor de bronz, micuţii s-au putut bucura şi de o săptămână de vis la mare.

Trofeul a fost câştigat de o echipă de la Constanţa, în componenţa căreia s-au aflat jucători de la grupa de elită de la Academia Gheorghe Hagi”!

Mai trebuie adăugat faptul că şase dintre componenţii echipei ce s-a clasat pe locul III la Constanţa au jucat în campionatul de juniori A1. La nici 14 ani, portarul Mihai Revnic şi jucătorii Mihai Nicoraş, Szucs Erik, Deak Bencze, Robert Costea şi Mario Criste au avut prezenţe în competiţia în care adversarii erau cu trei-patru ani mai mari! Chiar şi aşa, portarul Mihai Revnic a fost titular mai bine de 5 jocuri, iar Szucs Erik şi Robert Costea au marcat împreună peste 15 goluri! Asta sună bine pentru fotbalul din comuna Bănişor!

“O acţiune extraordinară. Ne bucurăm că am putut oferi copiilor o săptămână de vis, în care au putut împleti fotbalul cu relaxarea, o săptămână pe care ei nu o vor uita, pentru ei a fost o experienţă minunată! Pentru aceasta, trebuie să le mulţumim sponsorilor şi părinţilor. Suntem mândri de copiii noştri şi despre faptul că clubul cu cel mai mic buget din Liga a IV-a Sălaj a realizat această performanţă. Obiectivul următor este pentru noi finalizarea lucrărilor de amenajare de la terenul din Peceiu, pentru a avea şi noi casa noastră”, a declarat Medan Cozac pentru Ziarul Sportul Sălăjean.

 

Rezultatele realizate de echipa ACS Bănişor-Peceiu la turneul de la Constanţa:

 

 Faza grupelor:

ACS Bănişor-Peceiu – Aspol București 6 – 1

ACS Bănişor-Peceiu – TECHIRGHIOL 4 – 0

ACS Bănişor-Peceiu – SCM Alexandria 2 – 2

Semifinale:

ACS Bănişor-Peceiu – Aspol București 2 – 5

Finala mică:

ACS Bănişor-Peceiu – SCM Alexandria 2 – 0

You may also like

Leave a Comment