Responsive Menu
Add more content here...


Acoperiș nou pentru biserica de lemn din Inău

Voluntarii de la Ambulanța pentru Monumente vin cu informații și imagini de la biserica de lemn din Inău, comuna Someș-Odorhei. Astfel, prima etapă a lucrărilor s-a încheiat cu succes și anume schimbarea învelitorii de șindrilă la turnul-clopotniță

by Mihai POP
0 comment 421 views
A+A-
Reset

Lucrările de punere în siguranță a bisericii de lemn din Inău prin schimbarea învelitorii de șindrilă au început cu câteva zile în urmă. Au început oarecum atipic pentru rutina voluntarilor, de această dată lucrându-se mai întâi la turnul-clopotniță.

Voluntarii de la Ambulanța pentru Monumente vin cu informații și imagini de la biserica de lemn din Inău, comuna Someș-Odorhei. Astfel, prima etapă a lucrărilor s-a încheiat cu succes și anume schimbarea învelitorii de șindrilă la turnul-clopotniță.

Urmează, începând cu data de 01 iulie, etapa a II-a, etapă în care voluntarii Ambulanței pentru Monumente vor continua cu schimbarea învelitorii de șindrilă peste nava bisericii.

Meșteri și ajutoare: uncheșu’ Pătru, David / uncheșu’ Grigore, Zoli și Andrei Adrian Gadja, toți din Moisei (MM).

Echipa Ambulanța pentru Monumente Sălaj: Lehene Valeria, Bogdan C Pintea, Corina Caraba, Bogdan Ilieș, Madalina Varga, Tudor Bonta și Tania Criste Tivadar.

Ambulanţa pentru Monumente este un proiect inițiat de Asociația MONUMENTUM, coordonat și implementat în județul Sălaj de Asociația ARHAIC, și sprijinit de The King’s Foundation, organizație prezidată de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea al Marii Britanii.

Finanţatori strategici ai Ambulanței pentru Monumente: PROFI România, DEDEMAN, DEWALT.

 

You may also like

Leave a Comment