Responsive Menu
Add more content here...


Aceasta le este valoarea. Pentru al doilea an la rând, Zalăul lui Tadici merge la baraj!

Învinsă în penultima etapă pe teren propriu de Rapid Bucureşti, gruparea de sub Meseş nu mai are şanse să evite barajul, astfel că partida de sâmbătă, de la Baia Mare devine una fără miză pentru sălăjence, care în acest joc pot pregăti turneul de baraj care va avea loc săptămâna viitoare

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 1.2K views
A+A-
Reset

Anii de glorie au apus de mult peste handbalul zălăuan,  dar şi peste antrenorul Gheorghe Tadici, trecut şi el de 72 de ani.

După ce în trecut, Silcotub, iar mai apoi HC Zalău au câştigat trofee, medalii şi au jucat în cupele europene, acum, formaţia care reprezintă oraşul şi judeţul în Liga Naţională trebuie să se mulţumească doar cu o prezenţă la turneul de baraj, unde va lupta pentru evitarea retrogradării.

Pentru al doilea an la rând, HC Zalău ajunge la acest turneu. Deşi a avut şanse reale să-l evite, parcursul din ultimele etape au pus capac. Astfel, cele trei înfrângeri cu Corona Braşov, Măgura Cisnădie, iar ultima cu Rapid Bucureşti, au făcut ca HC Zalău să nu mai poată evita locurile 11 – 12.

Drept urmare, meciul din ultima etapă, cu Minaur Baia Mare nu mai are nicio miză pentru sălăjence, decât pentru echipa din Maramureş, care dacă va câştiga are şanse mari să evite barajul.

Pentru HC Zalău, jocul de sâmbătă poate fi însă un bun antrenament înaintea turneului de baraj care va avea loc în perioada 24 – 26 mai.

La turneul de baraj se cunosc deja trei din cele patru participante. Din liga secundă vor participa CSM Deva şi Activ Prahova Ploieşti, iar din Liga Naţională este sigură de prezenţă HC Zalău. A patra echipă se va alege după ultima etapă din Liga Florilor, dintre Minaur Baia Mare, Corona Braşov, CSM Tg. Jiu, Măgura Cisnădie şi Gloria Buzău.

Situaţia în zona fierbinte a clasamentului:

7. Gloria Buzău 31p.

8. Măgura Cisnădie 30p.

9.CSM Tg. Jiu 30p.

10.Corona Braşov 29p.

11.Minaur Baia Mare 28p.

12.HC Zalău 23p.

Programul ultimei etape:

CSM Bucureşti – SCM Craiova 36 – 22

Dacia Mioveni – Gloria Buzău

Corona Braşov – SCM Rm. Vâlcea

Gloria Bistriţa – Ştiinţa Bucureşti

Dunărea Brăila – CSM Tg. Jiu

Minaur Baia Mare – HC Zalău

Rapid Bucureşti – Măgura Cisnădie

You may also like

Leave a Comment