Responsive Menu
Add more content here...


Accident rutier în Boghiș provocat de un șofer din Sâg aflat sub influența băuturilor alcoolice. Ce alcoolemie avea bărbatul

by Mihai POP
0 comment 22 views
A+A-
Reset

Un bărbat în vârstă de 30 de ani din comuna Sâg a provocat un accident rutier deoarece a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr din comuna Valcău de Jos. La testarea cu aparatul etilotest a reieșit valoarea de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat

Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Nuşfalău au fost sesizaţi luni, 9 mai a.c., la ora 17.52, de către un tânăr de 30 de ani, din comuna Valcău de Jos, despre faptul că a fost implicat într-un eveniment rutier în localitatea Boghiş.

Din primele cercetări a reieşit că un bărbat de 39 de ani, din comuna Sâg, conducea autoturismul pe Drumul Judeţean 191D, iar în localitatea Boghiş a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de tânărul de 30 de ani, din comuna Valcău de Jos.

În urma impactului au rezultat pagube materiale.

Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu alcooltestul. În cazul tânărului de 30 de ani, rezultatul a fost negativ, iar în cazul bărbatului a rezultat o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Nuşfalău pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

            Nu conduceţi dacă aţi consumat alcool!

Consumul de băuturi alcoolice constituie un factor de risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor, întrucât alcoolul reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor.  

De multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, fie conduc cu viteză excesivă, fie se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Tot alcoolul îi determină pe unii să urce la volan fără a poseda permis de conducere, să conducă maşini neînmatriculate ori să părăsească locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

În cazul în care fapta constituie contravenţie, şoferul este sancţionat cu amendă cuprinsă între 1305 lei şi 2.900 de lei, iar permisul de conducere se reține pentru o perioadă de 90 de zile.

Dacă în urma recoltării probelor biologice rezultă o valoare de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge vorbim de existenţa unei infracţiuni.

Legea pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau amendă conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge sau care se află sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Vă recomandăm în continuare să nu conduceţi după ce aţi consumat băuturi alcoolice. Atunci când participaţi la o întâlnire unde urmează să se consume băuturi alcoolice, anticipaţi acest lucru şi asiguraţi-vă transportul la plecare.

Pentru siguranţa elevilor, forţele de ordine sunt la datorie

Pentru prevenirea faptelor antisociale, absenteismului școlar, dar şi pentru accidentelor rutiere, poliţiştii de la structurile de siguranţă şcolară, ordine publică şi rutieră desfăşoară zilnic activităţi în zona unităţilor de învăţământ.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, recomandăm părinţilor să-i învețe pe cei mici câteva să circule numai pe trotuare, să nu se angajeze în traversarea drumului public decât prin locuri special  amenajate, semnalizate și marcate corespunzător, să traverseze numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestuia pe la coltul intersecției și doar după ce s-au asigurat corespunzător.

De asemenea, le mai recomandăm să nu traverseze strada în fugă şi să nu se angajeze în traversarea părții carosabile prin fața sau spatele autovehiculelor staționate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stații.

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni sunaţi de urgenţă la 112!

You may also like

Leave a Comment