Responsive Menu
Add more content here...


ABUZ DE PUTERE? – Un ziar online din Maramureș obstrucționează ancheta în cazul tragediei de la Jibou

by Mihai POP
0 comment 17 views
A+A-
Reset

Situație absolut incredibilă în Maramureș! Un ziar online NU dorește să ajute familiile celor patru fete decedate la Jibou, în urmă cu un an și jumătate! În 17 mai 2018, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe centura Jiboului, mașina în care se aflau cinci studente din Maramureș a fost spulberată de tren. Patru dintre ele, exceptând șoferița, au decedat pe loc sau în următoarele minute.

Recent, ancheta a fost luată de la capăt, mai ales că există suspiciuni conform cărora semnalele acustice și luminoase nu au funcționat!!! Iar în acest caz, CFR și Ministerul Transporturilor au mințit cu nerușinare! Astfel, în prezent, se caută martori care să confirme faptul că semnalele acustice și luminoase funcționează deficitar.

Un potențial martor a scris la un ziar electronic din Maramureș, care susține că face presă.

„Buna ziua! Știți accidentul de mașina in care 4 fete au murit și doar șoferița a supraviețuit? (Cel din mai 2018 parcă, ce s-a întâmplat la nivel cu calea ferată din Jud Sălaj, loc. Surduc parcă). Tocmai am trecut pe acolo și semaforul pt mașini NU merge!!!! Iar pt. tren era semaforul pe calea ferată verde!!! Atenție mare că nu s-a rezolvat nimic cu acel semafor și este foarte periculos!!!! Poate reușiți să sesizați autoritățile! Din păcate nu am apucat să filmez sau să fac poze”, a scris cititoare respectivului ziar online.

Ceea ce nu știa cititoarea este faptul că pseudojurnaliștii de la ziarul în cauză nu numai că nu au sesizat autoritățile şi doar au postat sesizarea într-o pseudoştire, dar s-au împotrivit bunului mers al anchetei. Mai exact, redacţia în cauză a fost contactată de avocata familiilor îndoliate, dar și de familiile în cauză, însă s-au lovit de un zid. Reprezentanţii publicaţiei care se joacă de-a presa le-au dat cu flit.

Nu numai că nu au încercat să pună în legătura reclamanta (depoziţia sa ar schimba total cursul anchetei!), dar au motivat că totul ţine de confidenţialitate, fără a lămuri dacă cititoarea în cauză nu a dorit să ia legătura cu familiile sau avocata lor, ori nu s-au sinchisit să o contacteze (ori asta numai confidenţialitate nu e!).

Ar mai rămâne varianta unui fakenews pentru trafic (și aici cu traficul e discutabil dacă este real sau nu, că se practică!). Cert este un lucru: un grup de indivizi care consideră că sunt jurnaliști se joacă cu starea emoțională a unor familii îndoliate și cu o anchetă în curs care ar depinde de o depoziție.

Dacă cititoarea (în cazul în care există!) nu dorește să comunice cu avocata sau cu părinții unor fete decedate e una, dar dacă acest online care se joacă de-a presa împiedică această conexiune este foarte grav!

Vorbind despre confidențialitate, nu ar fi rău ca reprezentanții acestei publicații ar spune, cu nume și prenume, cine sunt oamenii care muncesc la bunăstarea acesteia. Sau or fi din alte publicații? A, da, o fi tot confidențialitate? Sau bătaie de joc? Ori duplicitate?

Sursa: baiamare24.ro

You may also like

Leave a Comment