Responsive Menu
Add more content here...


Abia a împlinit trei ani – supravieţuirea ei depinde de noi

by Mihai POP
0 comment 24 views
A+A-
Reset

O ajutăm pe micuţa Lara să trăiască şi să scape de o suferinţă de coşmar


Abia a împlinit trei ani la începutul acestei luni şi viaţa Larei este ameninţată de o boală groaznică ce a debutat brusc şi îngrozitor pentru fetiţa din Zalău care până deunăzi era plină de viaţă şi veselă. Primul simptom a fost o simplă tuse. Au apărut însă imediat şi alte simptome, disconfort la expiraţie şi somnolenţă. O investigaţie medicală amănunţită făcută la Urgenţă a constatat o stare generală profund alterată a fetiţei. Medicii suspectau  o boală gravă de inimă. Fetiţa şi familia trec apoi prin episoade de coşmar, cu simptome evidente că viaţa fetiţei este ameninţată.

Părinţilor li se recomandă efectuarea unei interventii la inima, numită ablatie, însă momentan sunt refuzaţi la Timişoara şi în Ungaria pe motiv că intervenţia ar prezenta riscuri prea mari în momentul de faţă. Medici de la Bologna şi Milano cu care părinţii au luat legăturaau recomandat transpantul de cord în defavoarea ablatiei, după ce au văzut raportul medical, argumentând că aceasta nu ar fi o soluţie având în vedere toate complicaţiile apărute între timp.

Lara e rezistat, cu tratament, în ciuda prognosticelor sumbre ale medicilor, dar este evident în suferinţă, având parte de episoade de stop cardio-respirator resuscitate. Evoluţia a fost grevată de multiple complicaţii: insuficienţă hepatică, renală, şoc septic cu punct de plecare pulmonar, disfuncţie multiplă de organe, bronhopneumonie, infarct pulmonar, hemoragie pulmonară, pneumotorace masiv drenat, insuficienţă respiratorie (traheostomie), encefalopatie post hipoxica severă. Pe scurt, a trecut prin episoade de stop cardio respirator, comă, suferinţă cardiacă şi neurologică, cu şanse de 1 la sută de supravieţuire.

Dar Lara vrea să trăiască. O soluţie ar fi operaţia. Are nevoie însă de tratament pregătitor pentru aceasta, care în momentul de faţă trece de 1.000 de euro pe lună, iar părinţii nu fac faţă.

La momentul potrivit, recomandarea medicului cardiolog este de a efectua intervenţia la inimă în Spania, la Sant Joan de Deu (Barcelona Children’s Hospital), costurile minime estimative fiind de aproximativ 15.000 Euro pentru intervenţie şi spitalizare, la care se adaugă şi costurile de transport.

Sumele nu sunt imposibile dacă contribuim ficare cu cât de puţin. În acest moment, orice ajutor, oricât de mic, e binevenit din partea oricui.

           Donează aici pentru Lara 

IBAN CONT LEI: RO51BTRLRONCRT0472955801

IBAN CONT EURO: RO98BTRLEURCRT0472955801

Banca Transilvania

Titularul conturilor: Matei Lara Isabela

Swift BT: BTRLRO22

Donaţiile se pot face şi pe  Facebook: AICI se poate dona

 

 

 

 

You may also like

Leave a Comment