Responsive Menu
Add more content here...


A plouat cu sancțiuni pe șoselele din Sălaj: Au fost reținute peste 20 de permise de conducere și opt certificate de înmatriculare în doar 48 de ore

În perioada 17 – 19 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere

by Mihai POP
0 comment 259 views
A+A-
Reset

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 630 de persoane, au fost verificate 581 de autovehicule, iar ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 356 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 125.900 de lei.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 22 de permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 139 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 31 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 6 depășiri neregulamentare, alte patru sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, iar o altă sancțiune pentru punerea în circulație a unui autovehicul care prezenta defecțiuni tehnice.

Totodată, au fost sancționați 13 pietoni și 6 bicicliști, iar 156 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

De asemenea, polițiștii rutieri au sancționat 37 de transporturi de mărfuri generale și au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale conform prevederilor O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

Polițiștii rutieri desfășoară permanent acțiuni în trafic, în vederea asigurării unui climat de siguranță pe șoselele din județ și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accindete rutiere.

You may also like

Leave a Comment