A început repartiţia biletelor de tratament balnear pentru anul 2024

Pentru prima serie, Casei Județene de Pensii Sălaj (CJP Sălaj) i-au fost repartizate 92 bilete de tratament în stațiunile pe care le deține Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă “T.B.R.C.M.” – S.A., respectiv: 1 Mai, Bizușa, Buziaș, Covasna, Moneasa și Geoagiu cu începere din 19, 20 și 21 - februarie

by Mihai POP
0 comment 160 views
A+A-
Reset

Casa Națională de Pensii Publice anunță începerea procesului de atribuire a biletelor de tratament balnear solicitanților îndreptățiți, asigurate prin unitațile de tratament aflate în proprietatea sa.

Conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice Casa Națională de Pensii Publice are în proprietate unitățile de tratament balnear – S.C. T.B.R.C.M –S.A.

Pentru prima serie, Casei Județene de Pensii Sălaj (CJP Sălaj) i-au fost repartizate 92 bilete de tratament în stațiunile pe care le deține Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă “T.B.R.C.M.” – S.A., respectiv: 1 Mai, Bizușa, Buziaș, Covasna, Moneasa și Geoagiu cu începere din 19, 20 și 21 – februarie (în funcție de stațiune).

Biletele de tratament pentru prima serie se pot ridica de la sediul instituției, începând cu data de 06.02.2024.

Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maxim 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Reamintim că acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptățite, în limita numărului de locuri asigurate prin unitățile aflate în proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alți operatori economici de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

! Numărul biletelor de tratament balnear contractate cu alți operatori economici va fi anunțat, ulterior.
Pentru anul 2024 au fost aprobate criteriile de acordare a biletelor de tratament, prin Ordinul Președintelui CNPP nr. 196/25.01.2024 și au fost stabilite un număr de 19 serii.

Nivelul maxim al tarifelor pentru biletele de tratament balnear pe anul 2024 a fost aprobat după cum urmează :
– pentru unitățile de cazare clasificate la categoria 2 stele – 2.824,00 lei
– pentru unitățile de cazare clasificate la categoria 3 şi 4 stele – 2.968,00 lei.

Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear pentru anul 2024, lista stațiunilor și prețul integral al biletelor de tratament asigurate prin SC TBRCM SA, care se aplică pentru anul 2024, precum și modelul de cerere pentru acordarea biletului de tratament sunt postate pe site-ul Casei Județene de Pensii Sălaj www.cjpsalaj.ro, la secțiunea Bilete de tratament 2024.

Până în prezent, pentru acest an, au fost depuse 653 cereri privind acordarea de bilete de tratament.
Sejurul asigurat printr-un bilet de tratament este de 16 zile și include cazarea cu trei mese pe zi și tratamentul pentru 12 zile.

Persoanele interesate pot obține relații suplimentare la numerele de telefon 0260/622.990 – 0799/902699 – Compartiment Bilete de Tratament.

You may also like

Leave a Comment