Responsive Menu
Add more content here...


A început Cupa Văilor! Cupa Văii Almaşului şi-a stabilit câştigătorii la Hida – În această săptămână se joacă probele din celelalte 11 localităţi

by Călin ONICAŞ
0 comment 430 views
A+A-
Reset

Aproape 3.000 de elevi de la 60 de unităţi şcolare din Sălaj se pregătesc pentru o nouă ediţie a tradiţionalei competiţii „Cupa Văilor”. Startul a fost dat deja vinerea trecută, la Hida, când Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Hida a câştigat Cupa Almaşului, la care au mai participat şcolile din Zimbor, Sânmihaiu Almaşului, Dragu si Cuzăplac

Tradiţionala competiţie sportivă de masă revine în prim-plan. În perioada 5 – 19 mai, în Sălaj se desfăşoară a 53-a ediţie a „Cupa Vailor – Salajul in Miscare”. În organizarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJTS) Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, în 12 localităţi din judeţ vor avea loc jocurile sportive destinate tuturor elevilor din clasele IV – VIII.

Faza întâi se va desfăşura în oraşele Zalău şi Cehu Silvaniei, dar şi în localităţile Hida, Zalha, Surduc, Aluniş (comuna Benesat), Nuşfalău, Marca, Agrij, Sălăţig, Şamşud şi Crasna.

Aproape 3.000 de elevi, aşteptaţi la Cupa Văilor

La start s-ar putea afla aproape 3.000 de elevi de la 60 de unităţi de învăţământ din Sălaj! Aceştia vor fi împărţiţi pe cele 12 văi, unde se vor întrece la disciplinele sportive minifotbal, volei, handbal şi atletism. La ultima disciplină, elevii vor participa la patru probe: viteză 60m, alergare de rezistenţă 800m fete şi 1000m băieţi, săritura în lungime si aruncarea mingii de oină.

Elevii şi şcolile declarate câştigătoare la etapa pe văi se vor califica la etapa judeţeană, ce va avea loc pe data de 19 mai în municipiul Zalău. La final, DJTS Sălaj va acorda premii, constând în tricouri, diplome şi trofee pentru elevii participanţi.

Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Hida a câştigat Cupa Almaşului

Să spunem că Cupa Văilor a început deja, la finalul săptămânii, când la Hida a avut loc Văii Almaşului. La start s-au aflat elevi de la cinci unităţi de învăţământ: Hida, Zimbor, Sânmihaiu Almasului, Dragu şi Cuzăplac.

După multe ore de întrecere sportivă la atletism, handbal, volei şi minifotbal, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Hida a câştigat competiţia.

Clasamentul final arată aşa: 1. Hida, 2. Zimbor, 3. Sânmihaiu Almaşului, 4. Dragu, 5. Cuzăplac.

Câştigătorii au fost premiaţi de fosta campioană, Paula Todoran, cea care a fost delegată din partea DJTS Sălaj pentru această competiţie.

Programul complet ale competiţiilor pe văi:

 • Cupa Văii Almaşului – a avut loc în 5 mai 2023 la Hida
 • Cupa Municipiului Zalău – 9, 10 şi 11 mai 2023 la Zalău
 • Cupa Văii Someşului I – 12 mai 2023 la Zalha
 • Cupa Văii Someşului II – 16 şi 17 mai 2023 la Surduc
 • Cupa Văii Someşului III – 12 mai 2023 la Aluniş (Biuşa)
 • Cupa Văii Barcăului I – 12 mai 2023 la Nuşfalău
 • Cupa Văii Barcăului II – 12 mai 2023 la Marca
 • Cupa Văii Agrijului – 12 mai 2023 la Agrij
 • Cupa Văii Sălajului – 12 mai 2023 la Sălăţig
 • Cupa Văii Zalăului – 12 mai 2023 la Şamşud
 • Cupa Văii Crasnei – 12 mai 2023 la Crasna
 • Cupa Oraşelor – 12 mai 2023 la Cehu Silvaniei.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 10 mai.

You may also like

Leave a Comment