A fost inaugurată cantina socială de la Hereclean. Investiţia s-a ridicat la 1 milion de euro!

by Călin ONICAŞ
0 comment 116 views
A+A-
Reset

Lucrările la cantina socială de la Hereclean s-au desfăşurat într-un ritm accelerat. În doar un an, investiţia a fost finalizată cu brio.

Mai întâi, a fost achiziţionat un teren în suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi, teren situat în apropiere de sediul Primăriei. Lucrările au demarat în toamna anului trecut şi totul a fost terminat în această toamnă. La mijlocul lunii octombrie, a avut loc recepţia investiţiei care s-a derulat prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Tövishát, din care fac parte 11 comune din judeţele Sălaj şi Satu Mare.

Cantina socială de la Hereclean şi-a început activitatea.  Aici, oamenii nevoiaşi din comunitate vor putea beneficia de o masă caldă.

Este un proiect de suflet, un proiect realizat din fonduri europene, iar suma investiţiei se ridică la 1 milion de euro. Important de spus faptul că şi funcţionarea cantinei sociale va fi asigurată tot din fonduri de la Uniunea Europeană.

Conform proiectului, în noul ampasament vor munci cinci persoane: doi bucătari, un ajutor de bucătar, un şofer şi o persoană care se va ocupa de întreţinere. Primii oameni au fost angajaţi deja.

Să mai spunem că, recent, amplasamentul a fost şi un punct de întâlnire între reprezentanţii Grupului de Acţiune Locală Tövishát, reprezentanţii autorităţilor locale şi cetăţenii din comunitate pentru o consultare publică în ce priveşte elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală în perioada 2023 – 2027.

“Cantina socială de la Hereclean este un proiect de suflet care a venit în ajutorul oamenilor nevoiaşi din comunitate. Considerăm că investiţia este foarte utilă şi va aduce multe avantaje pentru comuna noastră. Pe lângă acea masă caldă care se va oferi în fiecare zi, proiectul european a generat şi locuri de muncăh”.

Dobrai Francisc – primarul comunei Hereclean

You may also like

Leave a Comment