A făcut-o lată: a intrat cu maşina şi în stâlp şi în conducta de gaze

by Mihai POP
0 comment 46 views
A+A-
Reset

Un tânăr de 19 ani, din Zalău, a făcut-o lată! În timp ce conducea un autoturism, pe un carosabil umed, nu ar fi adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, iar într-o curbă spre stânga, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi acroșat un stâlp de iluminat public, fiind apoi proiectat într-o conductă de gaz și în gardul unui imobil


Duminică, 17 decembrie a.c., la ora 16.21, polițiștii din Zalău au fost sesizați în urma unui apel 112 cu privire la faptul că, pe strada 22 Decembrie 1989 din municipiul Zalău, a avut loc un eveniment rutier.

Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că, un tânăr de 19 ani, din Zalău, în timp ce conducea un autoturism, pe un carosabil umed, în împrejurări ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, nu ar fi adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, iar într-o curbă spre stânga, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi acroșat un stâlp de iluminat public, fiind apoi proiectat într-o conductă de gaz și în gardul unui imobil.

În urma acroșajului, au fost produse avarii la gardul imobilului, fără a fi afectată conducta de gaz sau stâlpul de iluminat stradal.

În urma accidentului rutier, conducătorul autoturismului a suferit leziuni ușoare, fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului și ulterior, fiind transportat la spital.

Conducătorul autoturismului a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii rutieri continuă cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

*

ÎN ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO!

Închisoare cu executare pentru cei care sunt implicați în accidente rutiere mortale, în timp ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis.

La data de 13 iulie a.c., a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se afla într-una dintre următoarele situații:

  • nu deținea permis de conducere;
  • deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;
  • a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;
  • a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substantelor psihoactive.

You may also like

Leave a Comment