Responsive Menu
Add more content here...


A 22-a ediție a Festivalului internațional „Primăvara Poeziei/ A Költészet Tavasza/ Spring of Poetry”

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj (CCAJS) anunță că în perioada 20-26 aprilie 2024 va avea loc a 22-a ediție a Festivalului internațional „Primăvara Poeziei/ A Költészet Tavasza/ Spring of Poetry”

by Mihai POP
0 comment 165 views
A+A-
Reset

Sub semnul Poeziei se vor desfășura mai multe evenimente la Zalău, în județul Sălaj și în Cluj-Napoca, susținute de poeți și artiști din România, Ungaria, Italia, Scoția (Marea Britanie), Coreea de Sud, Cipru, Croația, Cuba și Austria.

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, de la ora 9,30, în Sala Porolissum de la CCJAS se va desfășura concursul județean de recitare în limba română.

În aceeași sală, luni, 22 aprilie 2024, de la ora 15, va avea loc concursul județean de recitare în limba maghiară.

Deschiderea festivalului se va ține tot luni, în sala menționată, de la ora 12, ocazie cu care vom organiza și vernisajul unei expoziții semnate de artista sălăjeană Adorján Ilona și vor fi prezentate două antologii realizate special pentru evenimentul nostru: „Primăvara Poeziei/ A Költészet Tavasza/ Spring of Poetry 2024” (apărută la Editura „Ab Art”) și „17 poeți sălăjeni/ 17 szilágysági költő” (apărută sub egida Asociației Scriitorilor din Județul Sălaj la Editura „Caiete Silvane”).

Prima parte a zilei de marți, 23 aprilie 2024, va fi dedicată desanturilor scriitoricești în licee din Zalău, iar de la ora 17 în Sala Porolissum de la CCAJS vom găzdui un spectacol de poezii puse pe muzică susținut de formația l`Adyk de la Colegiul Național „Silvania”.

Miercuri, 24 aprilie 2024, de la ora 12, poeții invitați vor fi prezenți la sediul filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România unde vor susține și un recital de poezie.

Joi, 25 aprilie 2024, vom organiza o excursie pentru scriitorii invitați în județul Sălaj, cu sprijinul ADI Țara Silvaniei. Tot joi, de la ora 17,30, în Sala Porolissum de la CCAJS vom găzdui un spectacol de poezie susținut de actorul, cântărețul și poetul Laczkó Vass Róbert și pianistul Szép András în cinstea poetului Radnóti Miklós.

Vineri, 26 aprilie 2024, de la ora 11, în Sala Porolissum de la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj vor avea loc lecturi publice, prezentări de carte și publicații. Festivalul se va încheia vineri, 26 aprilie, de la ora 18, la Sala Transilvania din Zalău cu spectacolul intitulat „Montaj” al Grupului de dans contemporan „PR-Evolution” al Teatrului Național „Csokonai” din Debrecen (Ungaria).

Pe perioada festivalului, cu sprijinul Primăriei Municipiului Zalău și al SC Transurbis SA, vom derula din nou proiectul „Autobuzul poeziei”, proiect ce presupune difuzarea, în format audio, pe autobuze Transurbis, de poezii citite în limba maternă de poeții invitați și nu numai. Vom reveni cu detalii în zilele următoare pentru fiecare dintre momentele anunțate.

A 22-a ediție a Festivalului internațional „Primăvara Poeziei/ A Költészet Tavasza/ Spring of Poetry” este organizată de Consiliul Județean Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și UDMR Sălaj, cu sprijinul Primăriei Municipiului Zalău, Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, Filialei Cluj și Reprezentanței Zalău a Uniunii Scriitorilor din România, Casei Municipale de Cultură Zalău, SC Transurbis SA, ADI Țara Silvaniei, Colegiului Național „Silvania”, Liceului Pedagogic „Gheorghe Șincai”, Liceului Reformat „Wesselényi”, Asociației Scriitorilor din Județul Sălaj și Asociației Culturale „Szilágy Társaság”.

Daniel Săuca,
Manager CCAJS
Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.
www.culturasalaj.ro

You may also like

Leave a Comment