Connect with us

HANDBAL

HC Zalău aproape de o mare surpriză. Echipa lui Tadici a pierdut pe final la Râmnicu Vâlcea

Deşi părea victimă sigură, gruparea de sub Meseş a făcut un meci mare la Vâlcea şi a fost aproape de o mare surpriză. A condusă până spre final de meci, însă, în cele din urmă a pierdut la două goluri diferenţă…


HC Zalău era victimă sigură pe hârtie înainte de meciul de la SCM Rm. Vâlcea. De altfel, înainte de acest sezon, mulţi vedeau gruparea de sub Meseş codaşa Ligii Florilor. Însă, începutul de sezon dă speranţe fanilor zălăuani, iar la Râmnicu Vâlcea, zălăuancele au făcut un meci mare, în special în prima repriză.

Emilja Lazic a deschis balul, dar gazdele au egalat. Stamin şi Prycop au marcat şi Zalăul era din nou în avantaj, dar vâlcencele au revenit şi au condus cu 4 – 3 şi ulterior aveau să se desprindă pe tabelă, astfel că până în minutul 20 era 10 – 8 pentru SCM.

Fetele lui Tadici nu au renunţat la luptă şi au avut un final de primă repriză de vis. Stamin cu două goluri şi Bujor au egalat situaţia la 11. Mai mult, Lazic şi Bujor aveau să-şi alterneze golurile prin care HC Zalău a revenit la conducere. Şi mai mult, zălăuancele s-au desprins, iar până la pauză şi-au creat un avantaj de patru goluri, scor 14 – 18.

După revenirea de la cabine, Zalăul nu a început foarte bine şi a marcat doar două goluri în primele 10 minute, însă, continua să aibă avantaj pe tabelă, scor 19 – 20. Vâlcea a egalat, dar Zalăul s-a despris iar şi a condus cu 27 – 25 în minutul 48.

De fapt, avantajul Zalăului a rezistat până în minutul 54, după care, echipa din Râmnicu Vâlcea şi-a adus aminte că este o grupare cu pretenţii din Liga Florilor şi pe final de meci a fost echipa cu iniţiativa şi în final, gazdelea aveau să se impună cu 32 – 30.

SCM Rm. Vâlcea – HC Zalău 32 – 30 (14 – 18)

SCM Rm. Vâlcea: Daciana Hosu, Teodora Diana Neagu, Ioana Raluca Kelemen – Nathalie Mari Hagman (11 goluri), Natasa Ljepoja (5), Daniela De Jong (5), Julia Monika Maidhof (4), Mia Katharina Zschocke (4), Elena-Cristina Florica (2), Rebeca Necula (1), Anniken Wolik, Anamaria Mihaela Grigore, Georgiana Alina Musat şi Alexia-Mihaela Oprea. Antrenor: Dahl Bent

HC Zalău: Viorica Ţăgean, Sara Rus – Roberta Stamin (8 goluri), Emilja Lazic (8), Andreea Bujor (7), Adriyana Naumenko (4), Ioana Bălăceanu (1), Alexandra Prycop (1), Daniela Necula (1), Alexia Gherghe, Ioana Danilescu, Andreea Mărginean, Florentina Moisin şi Krisztina Toth. Antrenor: Gheorghe Tadici

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 27 septembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL