Connect with us

FOTBAL

Ce spune managerul secţiei de fotbal de la SCM Zalău despre parcursul bun al echipei din acest început de sezon

Ioan Gurzău a vorbit despre seria impresionantă de 9 victorii din tot atâtea meciuri oficiale disputate, dar şi despre meciurile care urmează în Cupa României cu Oţelul Galaţi sau FCU Craiova


SCM Zalău a continuat parcursul perfect din acest sezon şi după partida cu Crişul Sântandrei. A ajuns la nouă victorii din tot atâtea meciuri oficiale disputate. Este cel mai bun început de sezon din istoria clubului, iar suporterii, conducerea, antrenorii şi jucătorii încep să viseze frumos. Au toate motivele să o facă, deşi campionatul e lung. Însă, după jumătatea turului sezonului regulat, SCM Zalău are maxim de puncte şi e liderul Seriei a X-a din Liga a III-a.

Mai mult, gruparea de sub Meseş este calificată şi în grupele Cupei României, acolo unde are în faţă două meciuri de “gală”, dacă putem spune aşa, în compania a două echipe din Superliga României, Oţelul Galaţi şi FCU Craiova, dar şi un meci de pregătire pentru baraj, cu FC Bihor, o altă surpriză din Cupa României.

Despre parcursul acesta bun, dar şi despre ce urmează în Cupa României a vorbit şi managerul secţiei de fotbal de la SCM Zalău, Ioan Gurzău.

“Parcursul din acest sezon se reflectă la ceea ce am reuşit în primăvară când am avut rezultate foarte bune şi cred că am fost echipa din Liga 3 cu cele mai multe puncte obţinute în play-out. În vară am reuşit să ne completăm lotul cu jucători care s-au integrat foarte bine în viziunea noastră pentru a pregăti campionatul următor şi a ne atinge obiectivele, primele 4 şi după ce mai urmează”, spune Ioan Gurzău.

Ioan Gurzău: “Antrenorul şi cu mine facem transferurile”

Managerul a vorbit şi despre schimbarea strategiei din perioada de transferuri şi despre cum a renunţat Zalăul să aducă jucători experimentaţi pe bani grei sub Meseş în detrimentul unor tineri cu potenţial şi dornici de afirmare.

“De la venirea mea la Zalău, am convenit cu colegii mei din conducerea administrativă ca de transferuri să se ocupe doar antrenorul şi cu mine. Împreună am găsit fotbalişti care se pliază pe ceea ce dorim noi, atât jucători cu experienţă, cât şi tineri care să poată evolua în Liga a II-a dacă noi vom reuşi să promovăm, pentru a nu fi nevoiţi să facem mari schimbări vara viitoare. În fiecare compartiment avem jucători cu experienţă. Miron în poartă, în apărare l-am adus pe Kascelan, la mijloc sunt Pătraş şi Stanciu, iar în atac sunt Sergiu Pop şi Nikolic. Avem lotul structurat în aşa fel încât în fiecare compartiment să avem jucători cu experienţă, iar tinerii să se plieze pe ceea ce ne dorim noi şi să crească alături de jucătorii experimentaţi”, a subliniat managerul secţiei de fotbal de la SCM.

Odată cu calificarea în grupele Cupei României, după victoria de răsunet cu Poli Iaşi, Zalăul a reintrat pe harta fotbalului românesc şi se vorbeşte frumos la nivel naţional despre fotbalul sălăjean.

“Mă bucur că fac parte din acest colectiv şi că am reuşit să facem ca Zalăul să conteze din nou în fotbalul românesc şi să se vorbească frumos de fotbalul din Zalău. Am reuşit să avem aceste rezultate datorită liniştii care este acum la echipă. Nu ne lipseşte nimic şi totul este cum ar trebui să fie la o echipă de fotbal. Colegii din administrativ ne-au asigurat tot ceea ce avem nevoie şi colegii din tehnic, antrenorii, s-au comportat ca şi profesioniştii, iar rezultatele se văd”, spune Ioan Gurzău.

“Nu ştiu dacă puteam juca la Zalău cu FCSB şi Dinamo”

SCM Zalău face parte din Grupa C în Cupă, alături de FCSB, Dinamo, FCU Craiova, Oţelul Galaţi şi FC Bihor. Însă, va juca doar cu ultimele trei. Întrebat dacă este un pic frustrant să fi într-o grupă cu FCSB şi Dinamo dar să nu joci cu niciuna, Ioan Gurzău şi-a exprimat punctul de vedere.

“Dintr-un punct de vedere este frustrant să fi într-o grupă cu FCSB şi Dinamo şi să nu joci cu ele, însă, din alt punct de vedere nu este. Adică, nu ştiu dacă era posibil să jucăm acasă acele meciuri. Trebuia să jucăm în nocturnă care costă 60.000 de euro. Toţi cei care au închiriat nocturne până acum au avut undeva între 8.000 şi 10.000 de spectatori ca să poată să-şi acopere cheltuielile. Pentru noi era o cheltuială extraordinar de mare, având în vedere capacitatea de 1.700 de locuri a Stadionului Municipal. Nu era uşor. Dar, poate aşa a vrut cineva de sus ca noi să jucăm meciuri cu echipe de primă ligă la ore la care iubitorii de fotbal din Zalău şi din împrejurări să poată veni la meciuri”, spune managerul de la SCM.

În schimb, FC Bihor va juca acasă cu ambele, FCSB şi Dinamo, iar bihorenii au demonstrat o empatie extraordinară pentru clubul preferat şi echipa de Liga a III-a este formaţia cu cele mai multe abonamente vândute din România.

Ioan Gurzău, optimist înainte de duelul cu Oţelul Galaţi

“Noi, cei care conducem echipa ne-am bucura să facem un rezultat pozitiv şi cu Oţelul. S-a văzut în meciul de vineri că fotbaliştii nu prea erau conectaţi la acel joc şi se gândeau deja la meciul de marţi. Pentru ei este un meci pe care nu-l întâlneşti în fiecare zi, ca să zic aşa. Este un meci oficial cu o echipă din Superligă şi vor da totul pe teren. Dacă nu vom face greşeli individuale, rezultatul poate să fie imprevizibil”, spune Ioan Gurzău.

Meciul dintre SCM Zalău şi Oţelul Galaţi va fi televizat, marţi, începând cu ora 16.15, pe postul DigiSport. Pentru meciul de pe Stadionul Municipal, conducerea clubului a tipărit 1.700 de bilete cu valoare 0 (zero) care vor fi împărţite la intrarea în stadion.

“Contează foarte mult că meciul va fi televizat. După o pauză de ani de zile, Zalăul apare iar pe harta fotbalului românesc. Toată lumea va fi cu ochii pe noi să vadă ce echipă avem aici şi cum de am reuşit să eliminăm Poli Iaşi din competiţie. Va fi o motivaţie în plus pentru jucători pentru a demonstra că sunt jucătorii de care clubul are nevoie şi că sunt capabili să facă pasul la următorul nivel”, a conchis Ioan Gurzău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL