Connect with us

Administraţie

La Hereclean, prin CNI au fost implementate cinci proiecte importante

Cele cinci proiecte de investiţie finanţate cu bani de la Guvernul României se află în atenţia autorităţilor locale și se află pe o listă stufoasă ce numără aproape 30 de proiecte, care în acest moment se află în diferite stadii

Comuna Hereclean continuă dezvoltarea. Comuna aflată în învecinătatea municipiului Zalău a ajuns  în top trei, în ce priveşte numărul populaţiei din mediul  rural din judeţul Sălaj.

Pentru cele aproape 4.000 de suflete care trăiesc în cele şase sate (Panic, Dioşod, Badon, Hereclean, Guruslău şi Bocşiţa), administraţia locală  încearcă să le ofere cele mai bune condiţii de trai. Şi în acest moment, autorităţile locale lucrează la aproape 30 de proiecte de investiţii, care se află în diferite stadii de implementare pe diferite programe de finanţare (cu bani din fonduri europene, guvernamentale sau bani de la bugetul local).

Cu bani de la Guvernul României, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) la Hereclean au fost implemenate în ultima perioadă cinci proiecte de investiţii. 

În satul Panic, se construieşte o bază sportivă tip 1, valoarea investiţiei ridicându-se la 10 milioane de lei! A fost stabilit constructorul, iar în primvară ar putea începe lucrările. Tot la Panic, se va construi o grădiniţă cu program prelungit. Clădirea şcolii veche a fost demolată şi urmează să fie construită o grădiniţa nouă, una modernă.

Un alt proiect care se va derula prin CNI este construirea unui sediu nou al Primăriei. Proiectul vechi a fost reactualizat şi anul viitor ar putea începe şi lucrările. Amplasamentul va fi în apropierea actualului sediu. În faţa Primăriei va fi amenajată şi o parcare cu aproximativ 20 de locuri.

Tot prin CNI, în satul Dioşod va fi reabilitat şi modernizat Punctul Sanitar.

În fine, cu bani guvernamentali va fi reabilitat drumul “Erek”, cel care are o lungime de aproximativ 700 de metri, de la  fântâna arteziană de pe Drumul European E 81 şi până la baza sportivă din Hereclean, pe lângă calea ferată.

“Prin modernizarea acestui drum, întreaga zonă se poate dezvolta, având în vedere că drumul va trece în intravilan”, a menţionat Dobrai Francisc, primarul comunei Hereclean.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 20 septembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie