Responsive Menu
Add more content here...


FOTO şi VIDEO. Un mic erou la Paris. Un sălăjean a salvat un francez rănit într-un grav accident rutier

by Călin ONICAŞ
0 comment 73 views
A+A-
Reset

Un tânăr din Zalău ce lucrează ca şofer în Franţa a intervenit salutar acordând primul ajutor unui bărbat de 40 de ani, după un accident grav pe o autostradă de lângă Paris, în care au fost implicate un autoturism şi o autospecială plină de butelii de gaz


Adrian Mica este un tânăr de 25 de ani din municipiul Zalău, care de câţiva ani lucrează ca şofer în Franţa.

Joi după-amiază, în jurul orei 15.00, conducea o autoutilitară pe Autostrada A4, când a fost martorul unui grav accident rutier, în care au fost implicate un autoturism Renault şi un camion ce transporta butelii de gaz.

Astfel, în timp ce rula pe sensul opus, şoferul de pe Renault a aţipit la volan şi a intrat în spatele autospecialei. Impactul a fost unul violent, astfel că buteliile au căzut ca şi popicele pe drum pe lângă celelalte maşini aflate în trafic, existând oricum posibilitatea unei explozii.

De cealaltă parte, autoturismul a fost proiectat pe contrasens, deşi între cele două sensuri exista un parapet solid de aproximativ un metru!

Maşina a trecut aproape transversal pe celălat sens şi s-a oprit pe banda de urgenţă, undeva în faţa românului aflat la volan.

Adrian Mica: „I-am zis şoferului ca de acum încolo să îşi sărbătorească ziua de naștere pe data de 18 Octombrie, deoarece s-a născut a doua oară!

Fără să stea prea mult pe gânduri, zălăuanul s-a dat jos din autovehicul şi s-a îndreptat de urgenţă spre autoturismul avariat, în care se afla o singură o persoană, şoferul în vârstă de 40 de ani.

Adrian Mica i-a acordat acestuia primul ajutor, după care a decuplat bateria pentru evitarea producerii unui incendiu.

Din fericire, şoferul de pe Renault a scăpat ca prin minune cu răni superficiale la mâini, în timp ce şoferul de pe autospecială a avut un şoc puternic.

“Când am observat grozăvia, m-am dus repede la maşina ce zburare pur și simplu peste parapetul care delimita autostrada. M-am asigurat că nu are dureri la spate, căci răni vizibile nu avea deloc, nici măcar un strop de sânge, doar o arsură pe mână de la airbag. Apoi, am luat borna de pe baterie să nu existe pericol de explozie. I-am zis că e ziua lui norocoasă că la ce accident a fost e aproape imposibil să rămâi teafăr!? Chiar i-am zis ca de acum încolo să îşi sărbătorească ziua de naștere pe data de 18 Octombrie, deoarece s-a născut a doua oară! Până la urmă, am făcut un lucru banal, un lucru firesc. Sunt un om simplu, care am fost martor la un accident și am vrut să ajut. Asta ţine de umanitate”, a declarat Adrian Mica pentru Ştiri din Sălaj.

Să mai spunem că micul erou de la Paris s-a căsătorit în această vară cu o fostă handbalistă, care ani la rând a evoluat la CSS Zalău. Cei doi tineri s-au stabilit undeva la periferia Parisului.

 

You may also like

Leave a Comment