Responsive Menu
Add more content here...


SPECIAL. A învins leucemia! Raluca a trecut cu brio de transplantul din Italia şi azi a devenit şcolăriţă

by Călin ONICAŞ
0 comment 17 views
A+A-
Reset

După aproape 10 luni în Italia, acolo unde a urmat un tratament cu citostatice, dar şi transplantul de măduvă osoasă, fetiţa de 8 anişori din Zalău a revenit acasă, iar luni ea a auzit pentru prima dată sunetul clopoţelului de la şcoală!


Raluca Maria Szilagyi-Birta a avut o copilărie grea, deoarece la doar doi anişori copila a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică.

Până la urmă, ea a ieşit biruitoare din această grea luptă.

Din păcate, în anul 2017, chiar înainte să facă primii paşi spre clasa I, boala a reapărut, dar sub o altă formă.

Locul orelor din băncile Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Lazăr” – unde era înscrisă fetiţa – a fost luat de patul unei clinici din Cluj-Napoca, unde a urmat trei şedinţe de chimioterapie.

În luna noiembrie a anului trecut, fetiţa de 8 ani a ajuns la Clinica “Bambino Gesu” din Roma, acolo unde a urmat un alt tratament cu citostatice.

Medicii au remarcat faptul că starea pacientei a fost una bună, iar Raluca aştepta un donator de măduvă osoasă pentru transplantul de măduvă osoasă care să îi salveze viaţa.

Aşteptarea a meritat, deoarece a fost găsit un donator compatibil în Germania şi în luna martie a avut loc transplantul la spitalul din Italia.

Totul a ieşit ca la carte, dar Raluca a trebuit să rămână în Peninsulă, deoarece au avut foarte multe controale la spital.

Anamaria Szilagyi-Birta: „Am ieșit învingători. Vă dorim să trăiți măcar pe jumătate fericirea noastră din prima zi de şcoală!

La finalul lunii august, după aproape 10 de luni, Raluca a revenit acasă plină de optimism şi entuziasmant, la fel ca şi părinţii ei, Anamaria şi Raul.

“În sfârșit acasă, după aproape 10 luni!!! A fost un drum lung și greu, dar important e că la final am ieșit învingători! Mai avem de parcurs din acest drum (controale), dar partea cea mai grea a trecut. Vă mulţumim tuturor celor care ați fost şi sunteţi alături de noi!”, a exclamat Anamaria Szilagyi-Birta, mama fetiţei care a învins boala nemiloasă.

Revenită la Zalău, Raluca încearcă să revină la viaţa normală pe care o avea înainte.

Dacă anul trecut ea nu a putut să facă primii paşi spre şcoală, luni dimineaţă fetiţa a trecut pragul Şcolii Gimnaziale “Gheorghe Lazăr” şi ea a auzit primul clopeţel.

“Prima zi de școală! Îți mulțumim Doamne pentru această minune, mulțumim doamnei învățătoare şi colegilor pentru primirea frumoasă de care am avut parte şi nu în ultimul rând, mulțumim vouă, tuturor care ați fost mereu alături de noi! Vă îmbrățișăm și vă dorim să trăiți măcar pe jumătate fericirea noastră din această zi!”, a mai arătat mama Ralucăi!

You may also like

Leave a Comment